Annonce
Rund om Viborg

Lynet slog ned i Jernalderlandsbyen: Jernalderhus helt brændt ned

Flammerne fik hurtigt fat i stråtaget. Foto: Keld Axelsen

Bjerregrav: Onsdag eftermiddag fik det meste af Jylland store mængder regn, ligesom der også var lyn og torden. Først gik det ud over en villa i Viborg, og lidt senere på aftenen gik det ud over et af jernalderhusene i Hvolris Jernalderby.

- Der var heldigvis ikke nogle lejrskolebørn i huset, da lynet slog ned, siger Hanne Sørensen, der er daglig leder af Hvolris Jernalderlandsby.

Huset bliver normalt brugt til lejrskoleophold for børn, men onsdag var der ingen, der brugte huset. Jernalderhuset har stråtag, og ilden fik derfor meget hurtigt godt fat i bygningen, der ikke stod til at redde.

- Der var et arrangement ovre ved fodboldbanerne i Bjerregrav, og da de pludselig så noget røg, kontaktede de hurtigt brandvæsenet. Men da var det allerede for sent, så bygningen er helt ødelagt i dag, siger Hanne Sørensen.

Ved siden af huset var et lille hønsehus, men på mirakuløs vis er alle hønsene overlevet.

Hanne Sørensen er til gengæld rørt over den store opbakning, som hun allerede har mødt fra lokalbefolkningen og andre folk, der har med jernalderlandsbyen at gøre.

- Jeg har fået mange beskeder af folk, der er kede af, at det er brændt ned. Jeg har også allerede snakket med Kulturchefen og min egen leder, og vi skal så hurtigt som muligt få et nyt hus op at stå, siger hun.

Der er ikke meget tilbage af bygningen i dag, hvor stort set kun skelettet af bygningen står tilbage. Det skal nu rives ned, så et nyt hjem kan huse skolebørn.

thom

Ilden havde for godt fat til at Midtjysk Brand og Redning kunne redde særlig meget af bygningen. Foto: Midtjysk Brand og Redning
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce