Annonce
Debat

Lyset for enden af tunnellen

Folketingsmedlem og mølleentusiast Kristian Pihl Lorenzen (V) arbejder på at oprette en møllebevaringsfond, som Børkop Vandmølles Venner vil kunne trække på fra 2021, hvis fonden bliver en realitet. PR-foto.

Læserbrev: Bortset fra enkelte lommer enkelte steder i landet, så ser det ud til at gå den helt rigtige vej med både smittetal og antal indlæggelser. Faktisk så godt, at vi så småt kan begynde at åbne Danmark op igen.

Som det største oppositionsparti har Venstre en klar ambition om at bidrage aktivt og konstruktivt til at fastlægge planen for Danmarks genåbning.

Derfor er vi kommet med et konkret udspil, hvor vi har fremlagt vores bud på en sikker, realistisk og trinvis genåbning. Hvis Jeg skal skære det ind til benet, så forslår vi en fleksibel genåbning af landet, hvilket betyder, at vi hver 14. dag gradvist åbner landet mere op i takt med, at smittetallene tillader det.


Det er klart, at det kræver en effektiv smitteopsporing, men det er vi klar til at sætte i værk, samtidig med, at vi har mulighed for at trække i nødbremsen ved at kunne lukke ned lokalt.


Lad os starte med grundskoler, efterskoler, højskoler og liberale erhverv. Det er klart, at det kræver en effektiv smitteopsporing, men det er vi klar til at sætte i værk, samtidig med, at vi har mulighed for at trække i nødbremsen ved at kunne lukke ned lokalt.

Den fulde genåbning skal ske så snart, alle borgere over 50 år er blevet vaccineret, hvilket vi forventer sker omkring starten af maj. På den måde får vi reduceret risikoen for antallet af indlæggelser og dødsfald.

Alt dette skal være starten på genetablering af den frihed, som mange længe har savnet. For at sikre danskerne bedst muligt, er det nødvendigt, at indføre et corona-pas for nattelivet, koncerter og lignende. Hvis man er vaccineret eller har en negativ test, bør man have adgang til flere aktiviteter.

I slutningen af juni forventer vi, at alle er vaccineret, og jeg håber, at vi her vil kunne vende tilbage til normalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce