Annonce
Debat

Må vi ikke slippe for plakatfulde lygtepæle?

Valgplakater: Man kan vel med Anton Berntsen spørge: ”Hwa nøtt er et te'?”

For trykkerierne af valgplakaterne er det gode tider og de takker selvfølgelig ikke nej til mere omsætning.

Os, der ikke trykker plakater, skal så blive påvirket af, at de hænger her og der og alle vegne – jo flere, jo bedre af den enkelte kandidat, der skal profilere sig selv med et godt, smilende portræt.

I den nuværende situation, hvor der er to valghandlinger, overlapper signalværdierne hinanden.

Jeg synes stort set, det er spild af papir og tid for de, der skal hænge plakaterne op – og efterfølgende træls (dobbelt for taberne) for dem, der skal tage dem ned igen.

Når nu man hælder til den antagelse, at plakaterne er nødvendige, burde kun plakaterne til EU-valget være tilladt op til valgdagen 26. maj. Herefter kunne folketingskandidaterne boltre sig. Var vel også en praktisk foranstaltning, da det er de samme partisoldater, der så kunne nedtage EU-plakater og erstatte med de herefter aktuelle Folketings-plakater ?

Det er overflødigt med disse tilplastringer af gadebilledet. Opfordringen til, hvad man skal stemme på, må være et andet og bedre oplyst grundlag. For mange en ideologisk grundholdning eller tradition.

Jeg læser avisen, går til et vælgermøde, ser Deadline på TV – læser nogle partiprogrammer og ikke mindst tager jeg kandidattesten og lader det i væsentligt omfang afgøre, hvor jeg sætter mit kryds. Man skal stemme efter sin overbevisning – og i det spil er der ikke noget, der hedder stemmespild. I slige sager skal man ikke gå på kompromis med ens samvittighed. At Liberal Alliance er det bedste valg, kan man ikke forklare til de, der hælder til en socialistisk retning, de forstår det simpelt ikke.

Må plakatforureningen synge på sidste vers – i hvert tilfælde i langt mindre omfang og ikke med overlappede valg på samme tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Annonce