Annonce
Sport

Målmand er hjemme i Viborg med en flænge i hovedet - men også med en god oplevelse

Ingvar Jónsson er tilbage på Kirkebækvej. Han var godt tilfreds med udbyttet af træningslejren med det islandske ligalandshold. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Ingvar Jónsson var godt tilfreds med sin indsats på træningslejren med det islandske ligalandshold.

Viborg: Det var ikke kun på grund af den kolde blæst, at Viborg FF's islandske målmand havde iført sig en hue, da han torsdag var tilbage på Kirkebækvej efter cirka halvanden uge i Qatar med det islandske ligalandshold.

I en kamp mod Estland stødte han i forbindelse med et indlæg hovedet sammen med en forsvarsspiller og pådrog sig en flænge i hovedet, som tvang ham ud af kampen efter 80 minutter.

- Det var en træningskamp, så der var ingen grund til at tage nogen chancer. Havde det været en vigtig kamp, så havde vi nok fundet ud af, at jeg skulle fortsætte på banen, sagde Ingvar Jónsson, som godt nok forsøgte at beskytte flængen med en hue, men ikke var mere plaget, end at han gennemførte træningspasset med de øvrige målmænd og målmandstræner Stephen Lowe.

Og det generede ham bestemt ikke, at han på under et døgn var gået fra lun sommervarme i Qatar til en forblæst og vinterkold træningsbane i Viborg.

- Det her er perfekt vejr. Vi har faktisk lige talt om, at jeg hellere vil træne i sådan et vejr her, end hvis der er 30 grader, sagde målmanden, som var glad for at være tilbage i vante rammer.

Han var tilbage i Viborg ved midnatstid, lagde sig derefter i sengen og stod op for at tage til træning på Kirkebækvej.

- Det er bare dejligt at komme i gang, sagde målmanden, som dog nød at være med landsholdet igen efter et afbræk på et par år.

- Det var vigtigt for mig, at jeg fik en kamp, og at jeg nu viste mig frem for landstrænerne. Jeg er selv ret tilfreds med, hvordan det gik. Det eneste jeg er ked af er, at jeg ikke fik 90 minutter. Men jeg holdt buret rent, og jeg tror, at det er næsten to år siden, at det islandske landshold har gjort det, sagde han.

Annonce

To måneder uden kamp

Nu venter der så et par måneder, hvor han udelukkende kan koncentrere sig om at træne.

Han har karantæne i VFF's to første kampe i foråret og kommer derfor tidligst i aktion den 17. marts i udekampen mod Fremad Amager.

- Mit fokus er selvfølgelig på, at jeg skal være klar til den kamp. Men ellers er min rolle, at jeg skal gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe Lucas Lund, så han kan klare de første to kampe. Jeg er en holdspiller, og så må jeg jo byde ind med det, jeg kan, sagde Ingvar Jónsson.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce