Annonce
Leder

Måske er det lige nu, vi skal ud at handle!

Annonce

Dette er ikke en opfordring til at gå imod regeringens anbefalinger vedrørende smitte med corona-virus. Alligevel vil jeg opfordre læsere til at overveje, hvorvidt det er muligt at lægge lidt handel i de lokale forretninger eller at bestille noget mad på én af de lokale restauranter.

Det vil være ikke mindst en moralsk opbakning til de mennesker, som holder fast i kanten for at holde deres forretning kørende.

Det sker ikke kun i Viborg, men i hele verden, at der er forskellige initiativer til at støtte detailhandel og restauranter. Vi har det vel alle sådan, at når vi kommer på den anden side, så vil vi gerne, at bybilledet og tilbuddene ser nogenlunde ud som før.

Viborg Stifts Folkeblads salgsafdeling er på tæerne for at støtte, hvor den kan. Det er ikke kun af godhed, men også til selvhjælp, for en stærk lokal detailhandel er én af forudsætningerne for, at også mediehuset er nogenlunde intakt på den anden side. Lige nu er også vi udfordret.

Vi skal tjene penge for at udkomme, men udkommer ikke for at tjene penge. Vores mission er at udgive et lokalt medie med alt, hvad det medfører af lokal debat om væsentlige emner samt både opbakkende og afslørende journalistik.

Jeg vil gerne fremhæve et initiativ, som vores to radiofolk, Peder Toft og Malene Rind, tog fredag. De oprettede Facebook-gruppen "Viborg hjælper Viborg", og allerede efter kort tid var der flere, der havde fået hjælp. En 85-årig til indkøb og en dreng til lektiehjælp.

Det tjener vi ikke en krone på, men gør det, fordi det er vores opgave.

Hvis du som læser synes, vi forvalter vores job som fællesskabets tjener godt nok, så finder du ud af at abonnere på én af de mange muligheder for at få adgang til betalt indhold. Og jeg håber, du vil være ambassadør for os med anbefaling til venner og kolleger.

Når jeg lægger denne lørdagsavis i "seng", gør jeg det med begejstring efter en uge, hvor Viborg Stifts Folkeblads mange entusiastiske medarbejdere igen har taget opgaven alvorligt. Nogle hjemmefra, andre på kontoret med tilpas afstand til de få, som stadig møder op som før corona.

Vi vil gerne gøre det så godt som muligt, og hvis du har et forslag til, hvad vi skal kaste os over, så skriv til viborg@viborgfolkeblad.dk

Chefredaktør Lars Norup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Midtbyen: Behøver det være så grimt?

Annonce