Annonce
Viborg

Mægling i voldelige forhold er et forsøg værd

Nikolai Norup (K) er glad for det nye tilbud til parforhold, som er præget af vold. Arkivfoto: Ali Shahrokhtash

Nikolai Norup håber, at et nyt tilbud til voldelige og konfliktfyldte par kan løse problemet med et evigt fyldt krisecenter.

Annonce

Viborg: Om det virker, ved man af gode grunde ikke endnu, men nu giver man det da et forsøg.

For 160.000 kroner skal en medarbejder fra krisecenteret i Viborg fremover vejlede og hjælpe par, hvis forhold er præget af vold og aggressioner. Initiativet har været længe undervejs, og Nikolai Norup (K), som er medlem af social- og arbejdsmarkedsudvalget i Viborg Kommune, er glad for, at man snart er klar til at åbne tilbuddet.

- I stedet for at man kommer derud, hvor det hele er kørt af sporet, er det vigtigt, at vi tilbyder nogle muligheder for at kunne hjælpe. Det er det bedste for alle parter, siger det konservative byrådsmedlem.

- I stedet for at skulle helbrede, vil det være fint, hvis vi kan forebygge, tilføjer han.

Annonce

Mænd og børn

Pladserne på krisecenteret er altid fyldt op, og det er de også på øvrige krisecentre rundt om i landet. Nikolai Norup håber, at man med det nye tilbud, som efter planen indvies til marts, kan komme nogle af problemerne til livs, inden man når dertil, at man banker på døren til krisecenteret.

Hvorfor skulle man, hvis man tæver hinanden, have lyst til at opsøge det her tilbud?

- Jeg tror faktisk på, at folk er fornuftige langt hen ad vejen. Vi kan jo ikke andet end at håbe på, at det her vil lykkes. Det kan være svært at opsøge hjælp, men hvis muligheden er der, kan vi jo håbe, at den bliver benyttet, siger den konservative politiker, som også ser tilbuddet som et alternativ til det mandekrisecenter, man ikke har.

Det er ikke kun kvinder, der ligger under for fysisk og psykisk vold i et parforhold, minder han om.

Den medarbejder, som skal vejlede parrene, er forpligtet til at kontakte myndighederne, hvis det vurderes, at der er børn i forholdet, som kan tage skade. Det kan måske holde nogen fra at opsøge hjælpe, anerkender Nikolai Norup.

- Der vil altid være nogen, vi ikke kan nå. Nogen, som ender på krisecenteret. Desværre. Jeg håber, vi kan hjælpe nogle af dem, som måske ligger i mellemgruppen, og som endnu ikke er derude, hvor man tager på krisecenteret - men jeg vil selvfølgelig gerne, at vi kan nå alle.

Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce