Annonce
Kultur

Mærk roen sænke sig på stille byvandring

Mindfulness instruktør og stresskonsulent Birgitte Dyring inviterer på en byvandring i fuldkommen stilhed med fokus på sanserne, nuet og roen. Pressefoto
Oplev kongens kammer til Kulturnatten og lad roen sænke sig, når "silent city walk" byder på en byvandring i fuldkommen stilhed.
Annonce

Viborg: En "silent city walk" (stille byvandring) er blevet tilføjet til programmet for Kulturnatten Viborg, som finder sted på fredag den 11. oktober.

Gåturen vil blive ledt af mindfulness instruktør og stresskonsulent fra Stressfri Viborg Birgitte Dyring, der gerne vil have flere til at finde ud af, hvad en sådan gåtur i stilhed sammen med andre kan gøre for vores mentale sundhed, indre ro, nærvær og samhørighed.

- Normalt drøner de fleste af os jo rundt som mere eller mindre stressede mennesker. Vi kører ofte på autopilot uden rigtigt at observere, hvad der sker omkring os, og går glip af oplevelser nu og her, fordi vi i tankerne er et helt andet sted, siger Birgitte Dyring og fortsætter:

- Når vi sætter tempoet ned og bliver stille, sker der pludselig noget andet. Så fornemmer vi alt. Lyde, dufte, menneskene omkring os og ikke mindst os selv.

Annonce

Stilhed og samhørighed

I fuldkommen stilhed vil gruppen gå i samlet flok gennem Viborgs gamle bydel og stoppe udvalgte steder, og Birgitte Dyring vil med få ord guide til nye sanseoplevelser og refleksioner blandt andet i kongens kammer.

- At være sammen med andre i stilhed er nyt for mange, og det kan måske for nogle virke lidt akavet til at begynde med, siger hun og forklarer, at fænomenet jo faktisk er meget normalt til mindehøjtideligheder, hvor man holder et minuts ro til ære for en afdød:

- Her er den aftalte stilhed jo hverken akavet eller pinlig. Tværtimod opstår der et stærkt nærvær, respekt og følelsen af samhørighed. Og det er den tilstand, vi søger at skabe sammen på en silent city walk.

Turen starter klokken 16 og kræver ingen særlige forudsætninger. Men Birgitte Dyring beder om, at interesserede lader hunden, klapvognen og mobilen blive hjemme.

For tilmelding og betaling se billetto.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce