Annonce
Erhverv

Møbelvirksomhed planter gave-træer i Ghana

Holmris B8 har plantet træer i fire landsbyer i Ghana i Afrika. Foto: Christopher Boatin
Årets julegave fra Holmris B8 til kunder er frugttræer i Afrika.

Bjerringbro: Til julens traditioner hører, at virksomheder giver deres kunder en lille erkendtlighed, som tak for årets samarbejde. I år er gaven fra den lokale møbelkoncernen Holmris B8 dog hverken vin eller chokolade men noget, som giver mening på længere sigt.

I samarbejde med Growing Trees Network Global har Holmris B8 i stedet for at give gaver fået plantet 8080 træer i Ghana. En gave, der glæder langt ind i fremtiden hos de fire landsbyer i Kura-området, som med skovene har fået jobs, mulige indtægter og mad på bordet.

Frugt- og nøddetræerne blev plantet som 50-120 cm stiklinger, og i løbet af to-tre år vil de bære frugter. Foto: Christopher Boatin

Bæredygtig

I følge CSR-direktør hos Holmris B8, Steffen Max Høgh hænger julegaven godt sammen med virksomhedens strategi.

- I produktionen er vores største materialeforbrug træ, og vi arbejder målrettet med, hvordan vi kan balancere forbruget, så vi påvirker klimaet mindst muligt, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Træplantning har derfor især et klimaformål, dernæst vil træerne, nu de er plantet i fattige landsbyområder i Ghana, forhåbentlig også skabe en mere bæredygtig udvikling i området.

Annonce

Frugttræer

I de fire skove er der blandt andet plantet frugttræer, som både giver mulighed for at høste udbytte, for at opnå skygge og for at stoppe den ellers tiltagende ørkendannelse.

Træerne plantes i samarbejde med det østjysk baserede Growing Trees Network Global, der har stor erfaring med at plante skove i Danmark.

Holmris B8 har finansieret træerne, og træplantnings-virksomheden udpeger et sikkert og egnet område, etablerer kontakten med landsbyerne og uddanner landsbyboerne, så de fremover kan vedligeholde skoven og maksimere det udbytte, der på flere måder gavner byen.

I følge medstifter af, og formand for Growing Trees Network Global, Lars Heiselberg Vang Jensen får julegaven stor betydning.

- Klimaforandringerne rammer hårdt hos den fattige befolkning i Kura-området. De nye lokale skove, hvor træerne lagrer CO2, mens de vokser, sikrer mad, økonomi og hjælp til køb af rent drikkevand i tørketid, siger han og tilføjer:

- Vi håber også, at det vil bidrage til at flere unge bliver boende i lokalområdet. I dag rejser cirka 60 procent af de unge rejser mod storbyen, fordi de ikke ser en fremtid i deres landsby. Skovene vil altså understøtte muligt liv i de fattige landsbyer, og forhåbentlig sætter det en positiv spiral igang.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Værtsparret for Viborg Sø-camping siger tak for nu: - Vi skal til at lære at holde fri

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Thorkild og Erik vil ikke bare acceptere en ny 16 etager høj nabo

Viborg For abonnenter

Ejeren var chokeret, da hun så, hvad huset blev brugt til: Nu er bordellet på Holstebrovej sat til salg

Kultur

Forskningen fortsætter på Skovgaard Museet: 1,8 millioner kroner givet til nyt projekt

Bjerringbro

Hvis jeg ikke kan gøre det rigtigt - vil jeg hellere vente

Sport

Mange mål, usikre straffekast og en træfsikker nordmand: Hvad siger statistikkerne om Viborg HK's indsats indtil videre?

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Erhverv

Ejendom vs. aktier - Hvad er den bedste investering?

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg For abonnenter

75-årige Karl Erik ryster og skal til undersøgelse på hospitalet - men to ugers forsøg på at få kontakt med Patientkontoret har været forgæves

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Viborg For abonnenter

Nordic Waste renser minkjord fra Kølvrå og vil nu også fjerne PFOS og PFAS

Sport For abonnenter

Ligaens to mest kontraivrige hold tørner sammen: - Det handler om at være vågen og aldrig slappe af

Alarm 112

Kontrol på massageklinik: Kvinde fik straksdom for ulovligt arbejde og ophold og blev udvist for anden gang

Annonce