x
Annonce
Kultur

Mød de fire nye residenter til Riddergade AIR 2020

Centrum for Viborg Kunsthals residency-program er huset her, hvor residenterne på Riddergade AIR bor. Pressefoto

Viborg: Blandt 200 ansøgere fra hele verden er fire blevet udvalgt og tilbudt et ophold på Viborg Kunsthals residency-program, Riddergade AIR. De første to er Gala Berger fra Costa Rica og Elena Redaelli fra Norge, som flytter ind til marts. Og de sidste to er Joshua Legallienne fra England og Tanya Denysenko fra Ukraine, som kommer til i juni.

Annonce
Gala Berger fra Costa Rica laver installationskunst. Pressefoto

Gala Berger, Costa Rica

Gala Bergers kunstneriske praksis udfolder sig gennem installationer og hænger uløseligt sammen med magisk realisme, science fiction og institutionel kritik.

I løbet af sit ophold håber hun på at skabe udveksling med den lokale kontekst, danske kunstnere og den danske samtidskunstscene, så hun kan udvide sin praksis, eksperimentere og arbejde med at implementere nye modeller, der kan berige de projekter, hun er involveret i.

Siden 2008 har Gala Berger været medskaber af uafhængige platforme og kooperative projekter, som sætter scenen for kritisk og politisk tænkning om kunst og samfund i Latinamerika. De seneste år har hun især været involveret i "Casa Ma", der er dedikeret til at udstille og skabe kulturel værdi omkring kvindelige kunstnere fra Mellemamerika og Caribien.

Elena Redaelli, Norge

Italienske Elena Redaelli arbejder med skulptur og installation og interesserer sig for betydning, processer og transformation.

Under sit ophold vil hun blandt andet undersøge innovative måder at bygge med genbrugspapir og fokusere på værdien af papir: hvilken status har papir i den digitale æra? Har papir stadig en affektiv betydning?

Elena Redaelli har en eksperimenterende tilgang til materialet og vil bruge både nål, tråd, pen, lyd og video til at skabe et sanseligt papirunivers. Hun ønsker at skabe kontakt til danske kunstnere og lokale, der kan være med til at eksperimentere og give feedback, blandt andet på materialet og dets sensoriske oplevelse.

Elena Redaelli arbejder især med skulpturer og installationer. Pressefoto

Joshua Legallienne, England

Joshua Legallienne arbejder med lydkunst uden brug af højttalere og elektronik.

I løbet af sit ophold vil han skabe en serie af nye værker, hvor han udelukkende anvender transparente materialer. Værkerne vil tage form af performance og tredimensionelle skulpturer, der producerer akustisk lyd gennem resonans og kinetisk bevægelse.

En del af hans værker vil være stedspecifikke og blandt andet tage udgangspunkt i Søndersø og Nørresø for på den vis at skabe en dialog med de lokale omgivelser. Den dialog håber han også på at kunne skabe på kryds og tværs i lokalbefolkningen, så alle får mulighed for at få en oplevelse med hans kunst.

Engelske Joshua Legallienne arbejder med organisk lydkunst. Pressefoto

Tetiana "Tanya" Denysenko, Ukraine

Ukrainske Tanya Denysenko er kunstner, designer og illustrator og er optaget af at udforske vores følelser, hvad der bevirker dem, og hvordan de styrer vores liv.

Under sit ophold vil hun skabe en serie linoleumstryk, hvor hun eksperimenterer med collagekompositioner og arbejder med nye printteknikker.

Tematisk vil hun tage afsæt i barndommens legetøj og blandt andet undersøge de associationer og informationer om tidsepoker, værdier og stereotyper, der er knyttet hertil, og hvordan vores legetøj kan være med til at påvirke vores etiske værdier og æstetiske smag.

Tanya Denysenko håber på at skabe udvekslinger mellem den ukrainske og danske kunstscene, og vil efter sit ophold i Riddergade AIR dele sine erfaringer med kunstnere i sit hjemland.

Tanya Deysenko fra Ukraine laver alt fra design til illustrationer. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Leder

Er pegefingeren lige højt nok i vejret?

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Annonce