Annonce
Viborg

Møde skal hjælpe Viborgs natur til en højere score

Jo mere uberørt løvskov, jo højere naturkapital har en kommune. Foto: Viborg Stifts Folkeblad.
Det Grønne Råd i Viborg Kommune har torsdag aften på Viborg Gymnasium og HF et offentligt møde om kommunens natur.

Viborg: Det er en optimistisk Jens Frydendal fra Danmarks Naturfredningsforening, som ser frem til et møde på torsdag om Viborg Kommunes naturkapital. Det ser nemlig slet ikke så slemt ud, og det kan blive endnu bedre.

Det er Det Grønne Råd i Viborg Kommune, som står bag mødet på Viborg Gymnasium og HF klokken 19.00.

Jens Frydendal henviser til en målemetode, som Aarhus Universitet bruger, og den viser, at Viborg Kommune har en samlet score på 28 ud af 100 point, og det er et stykke over flere af nabokommunerne. Silkeborg ligger dog over, og det skyldes de mange løvskove ved Silkeborg.

- Målet kunne være at få nogle af de mange nåletræsplantager ændret til uberørt skov med løvtræer. Eller at gøre noget ved ådalene, som både Danmarks Naturfredningsforening og landbruget har foreslået, siger Jens Frydendal, der selv er ved at omdanne sin egen nåleskov til skov med flere løvtræer.

Målet med det hele er at øge områdets værdi som levested for truede arter af dyr, planter og svampe.

På mødet vil chefen for natur og vand i Viborg Kommune, Jørgen Jørgensen, fortælle om Viborg Kommunes planer for blandt andet hede, overdrev, eng, mose og søer. Dernæst vil skovrider Peter Brostrøm fra Miljøministeriet fortælle om indsatsen i skove. Endelig vil biolog Andrea Oddershede fra Seges fortælle om naturværdi og landbrugsdrift.

Kommuners naturkapital

Her er resultaterne af flere kommuners naturkapital, der er defineret som arealernes værdi som levested for rødlistede (truede) arter af dyr, planter og svampe.

Scoren skal vurderes ud fra, at tallet 100 er topscoren.

Viborg 28

Vesthimmerland 17

Randers 17

Faurskov 21

Silkeborg 41

Ikast-Brande 32

Herning 24

Skive 17

Struer 11

Bedste score i landet har Fanø med en score på 80.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce