Annonce
Viborg

Drømmen om familie og job er tættere på: Mødet mellem Troels og Tage blev et vendepunkt

26-årige Troels Sørensen og 65-årige Tage Malling har vist sig at være et rigtig godt match i erhvervsmentorordningen. Foto: Morten Pedersen
For 26-årige Troels Sørensen har mødet med erhvervsmentor Tage Malling betydet, at drømmen om familie og fast job er kommet meget nærmere en realisering.

Viborg: Umiddelbart er der ikke mange ligheder mellem skraldemanden Troels Sørensen og bankmanden Tage Malling, men man skal nu alligevel ikke være sammen med dem ret længe, før man opdager, at de er ret fint på bølgelængde, eller - som det hedder på nydansk - har en god kemi.

Det er de begge enige om, at de har, og det har også været afgørende for, at de kender hinanden, og at det bekendtskab har betydet noget af et vendepunkt i 26-årige Troels Sørensens liv.

Troels Sørensen har haft en ret udfordrende ungdom og et voksenliv med længere perioder af arbejdsløshed og "laden stå til"-tilgang til livet. Det har været svært for ham at få vendt skuden, selvom han egentlig mest af alt har ønsket sig et stabilt liv med familie og job.

Det er han godt på vej til at få nu, og det skyldes ikke mindst mødet med Tage Malling i efteråret 2019. Tage Malling var en af de omkring 25 frivillige erhvervsmentorer, der var mødt frem til et møde med godt en halv snes unge, der af den ene eller anden grund stod uden for arbejdsmarkedet.

Ved mødet "speed-datede" mentorerne med de unge, og her fandt Troels og Tage ud af, at de faktisk talte ret godt sammen.

Annonce

Vi har lagt en plan, som nok skal virke, når Troels kommer i fast job, og det er jeg sikker på, at han nok skal komme

Tage Malling, erhvervsmentor

Et godt match

Mødet endte med, at Troels Sørensen valgte Tage Malling som sin erhvervsmentor, og det har ingen af dem fortrudt.

De har nemlig vist sig at være et rigtig godt match, og de har begge fået noget godt og positivt ud af det forløb, der nu helt konkret har betydet, at Troels Sørensen er i virksomhedspraktik som skraldemand hos Meldgaard og har udsigt til et fast job, når han får taget det kørekort, som Tage Malling og Jobcenter Viborg i fællesskab med Troels Sørensen har sørget for er en del af det forløb, der skal skaffe det faste job, Troels Sørensen så gerne vil have.

- Det skal jeg jo have, hvis jeg vil have job i den her branche, og det vil jeg altså rigtig gerne, siger Troels Sørensen, som egentlig gik med en drøm om at blive langturschauffør, men som - efter flere gode møder med Tage Malling og stor hjælp fra jobcenteret - selv synes, at han nu er kommet på den rette hylde.

- Det er jo noget, vi har fundet frem til i fællesskab, og vi har i fællesskab fundet ud af, hvad det var, jeg kunne hjælpe med. Vi har med stor ærlighed talt med hinanden om problemerne, og så har vi taget fat på at løse dem sammen, siger Tage Malling, der startede med at invitere Troels Sørensen på middag på Den Gyldne Okse, så de kunne tale om tingene i gode, hyggelige omgivelser.

Stor respekt

Mødet på Den Gyldne Okse, hvor de to for øvrigt har været igen siden, blev til et par gode timer, hvor mange ting blev vendt, og det blev begyndelsen til det vendepunkt, Troels Sørensen virkelig mener, han har fået godt fat i.

- Vi talte både om privatliv, økonomi, job og mange andre ting, og Tage har hjulpet mig med at få lavet en plan, så jeg kan få rettet op på min økonomi. Den var ret rodet, så det er jo godt, han er bankmand, siger Troels Sørensen med et stort smil.

- Ja, vi har lagt en plan, som nok skal virke, når Troels kommer i fast job, og det er jeg sikker på, at han nok skal komme. Jeg har oplevet en unge mand, der i den grad har været villig til at lægge sit liv om. Det har jeg altså stor respekt for, for det er faktisk en ret svær øvelse, siger Tage Malling, der også selv - sådan helt personligt - har haft en god oplevelse ud af forløbet med Troels Sørensen.

- For det første har det været godt at lære Troels at kende, og så har jeg jo også lært en masse om, hvordan det kommunale system og jobcentret virker. Det har givet mig en stor respekt for de ansatte på jobcentret, som også har en stor del af æren for, at det her har været et godt forløb, ligesom velviljen hos Meldgaard også har været fantastisk, siger Tage Malling.

Erhvervsmentor

Unge mellem 15 og 29 år, der af en eller anden årsag har svært ved at få et job eller komme i gang med en uddannelse, har mulighed for at få tilknyttet en erhvervsmentor.

En erhvervsmentor bruger sin personlige erfaring, netværk og sit store engagement til at hjælpe den unge videre mod uddannelse eller job - eller begge dele. Man mødes minimum tre timer om måneden i tre måneder.

Det er den unge selv, der - med hjælp fra Jobcenteret - vælger sin mentor.

Mentoren kan blandt andet hjælpe med sparring om jobsøgning og generelt hjælpe med at svare på spørgsmål om arbejdsmarkedet og uddannelser.

Det er også mentorens opgave at støtte den unge i at tage ansvar for eget liv, understøtte den unges sociale kompetencer og øge den unges kendskab til samfundets krav og normer. Det handler blandt andet om skat, digital post, budgetlægning og lignende ting.

Erhvervsmentorerne arbejder frivilligt, og lige nu består netværket af flere end 70 personer - og flere kommer til.

Hvis man er interesseret i at få en erhvervsmentor, kan man henvende sig til projektkoordinator Karin Nørgaard Sivebæk på 87 87 47 45 eller k4n@jobcenterviborg.dk.

Kontakt fremover

Egentlig er Tages og Troels' forløb ved at være ved vejs ende, men det betyder nu ikke, at de længere vil have kontakt med hinanden.

- Jeg sletter i hvert fald ikke Troels' telefonnummer, og jeg håber da heller ikke, han sletter mit, siger Tage Malling.

- Det gør jeg ikke, og jeg er sikker på, at vi har mere at snakke om, siger Troels Sørensen.

- Måske på Den Gyldne Okse, når den må åbne igen, siger Tage Malling.

Måske det så også bliver med Troels' kæreste, for det er nemlig ikke kun drømmen om et fast job, der er kommet nærmere for Troels Sørensen. Familien er måske også tættere på.

- Ja, jeg er lige flyttet sammen med min kæreste, så det er da en god begyndelse, siger Troels Sørensen.

Tage Malling er glad for, at han har kunnet hjælpe - og glad for at have lært Troels Sørensen at kende. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Reportage fra mennesketomt fodboldopgør: Midtbyen levede, mens stadion lå øde

Bjerringbro

Lokal løbeklub er igang igen

Viborg

Hospitalsledelsen kommenterer på 'stormvejr' i nyhedsbrev til medarbejderne

Annonce