Annonce
Rundt om Viborg

Møldrup tog godt imod kviktest i hallen

Så fik Møldrup et kviktest-center. Møldruphallens cafeteria blev af Falcks podere hurtigt indrettet til formålet. Foto: Louis Schmidt-Lund.
De ældre var i flertal, da Falck åbnede for kviktest for corona i Møldruphallen.

Møldrup: For nyligt blev antallet af Falcks centre med kviktest for corona udvidet i Viborg Kommune. Et af stederne var i Møldrup, hvor idrætshallens cafeteria blev omdannet til testcenter.

En flok unge mennesker stod klar med podepinde, da de første borgere troppede op, og der var ikke ligefrem kø. Mikkel Larsen ved registreringen kunne oplyse, at den første halve time havde 24 fået foretaget en test.

Og det var helt klart den ældre del af lokalbefolkningen, som var hurtigst til at benytte sig af tilbuddet ved åbningen, helt forståeligt når tidspunktet var klokken ni.

Annonce

Lige uden for testcentret underholdt 78-årige Karen Lykke Andersen, Møldrup, sig med den 79-årige Erling Jæger, Hersom, mens de ventede på at få deres testsvar.

- Så kan jeg endelig komme til tiltrængt besøg hos frisør, lød Karen Lykke Andersens begrundelse, mens Erling Jæger så frem til en tur omkring biblioteket.

Karen Lykke Andersen, Møldrup, og Erling Jæger, Hersom, ventede på deres testsvar uden for. Den var negativ, så besøg hos frisør og bibliotek var reddet den dag. Foto: Louis Schmidt-Lund

Alternativet er selvfølgelig at tage de 25 kilometer til testcentret i Liseborg i Viborg.

- Så havde håret fået lov til at gro lidt mere, afviste Karen Lykke Andersen, og hendes samtale-partner mener også, at han havde udskudt biblioteksbesøget.

Kviktest tæt på

De var dog glade for, at lokalbefolkningen nu har fået en kviktest tættere på. De tror at især mange ældre var forsat med at leve i den efterhånden velkendte corona-trummerum, hvis de kun havde muligheden i Viborg.

- Men det er stadig et problem for den del af befolkningen, som ikke er mobile, er de to enige om.

De fik begge et negativt svar, hvilket altså er positivt, så både turen til frisør og bibliotek kom på plads den dag.

Inde i det hurtigt oprettede testcenter regnede Mikkel Larsen med, at der på andre tidspunkter af dagen nok skulle blive pænt travlt.

- Vi har tidligere oplevet, at vi ikke har så travlt i weekenden. Efter at der er åbnet mere op, tror vi ændrer sig en del, for nu vil folk ud til det, som en kviktest giver adgang til. Ikke mindst i forbindelse med fodboldkampe får vi nok ekstra travlt på testcentrene, når der må komme 3000 ind på Viborg Stadion, vurderer Mikkel Larsen, som har været tilknyttet Falcks testcentre i en måned.

Mikkel Larsen stod for registreringen i testcentret og havde ikke kø-travlt ved åbningen. Den første halve time blev 24 borgere testet, og langt de fleste var i pensionistalderen. Foto: Louis Schnmidt-Lund.


Vi har tidligere oplevet, at vi ikke har så travlt i weekenden. Efter at der er åbnet mere op, tror vi ændrer sig en del, for nu vil folk ud til det, som en kviktest giver adgang til.

Mikkel Larsen, Kviktest-centeret i Møldrup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce