Annonce
Bjerringbro

Mølleplaner et skridt videre

Planen om at opstille tre vindmøller ved Tolstrup kommer nu et skridt videre. Arkivfoto
Tolstrup-møller på vej i høring

Rødkærsbro: Arbejdet med at forberede opsætning af tre vindmøller ved Tolstrup har stået på længe. 31. oktober er det ét år siden, at Viborg Kommune holdt borgermøde om sagen, og samme dato er valgt til næste borgermøde, hvor forslag til kommuneplantillæg og til lokalplan samt en miljørapport med miljøvurdering af projektet formentlig er sendt ud i høring.

På mødet i torsdags indstillede Klima- og miljøudvalget til byrådet, at planforslagene med tilhørende miljørapport vedtages med henblik på offentlig høring i otte uger. Viborg Byråd holder møde 4. september.

Ansøgeren, firmaet SFP Wind Denmark ApS, har kontaktet samtlige naboer inden for en afstand af 1200 meter med henblik på at tilbyde dem erstatning, og der er allerede indgået aftaler med de fleste af naboerne. Ansøgeren har desuden oplyst, at man på frivillig basis vil videreføre den tidligere ”grønne ordning”, hvor et beløb doneres til initiativer i lokalområdet.

Formanden for Klima- og miljøudvalget Stine Damborg Hust (C) er tilfreds med, at ansøgeren allerede er i kontakt med naboerne.

- Nu siger vi i første omgang ja til miljørapporten, der så kommer i offentlig høring i otte uger. Det er et godt projekt, og det er værd at bemærke, at ansøgeren selv har taget kontakt til naboerne indenfor 1200 meters afstand af møllerne for at indgå aftale omkring erstatning, og det skaber mere ro for de borgere, der bor i området, sagde Stine Damborg Hust efter mødet.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Mest læste

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Viborg FF parerede for meget i den sidste halve time

Annonce