Annonce
Bjerringbro

Tidligere diskotek "Walk In" i den gule bygning på Nørregade bliver til ungdomshus

De fire ”møllere” er fra venstre Jonas Schultz, Jens Emil Sloth Nielsen, Jakob Ekberg og Nithu Thava foran ejendommen, som bygges om til et værested for unge. Privatfoto
Nyt liv i det tidligere diskotek ”Walk In” på Nørregade i Bjerringbro.
Annonce

Bjerringbro: De unge i Bjerringbro og omegn har længe savnet et sted at samles, og nu kan de godt begynde at glæde sig. Den lokale ungdomsforening Møllerne står i spidsen for arbejdet med at indrette det tidligere diskotek "Walk In" i den gule bygning på Nørregade 6E til et ungdomshus.

- Vi sørger for rammerne, mens byens unge kommer til at definere stedet og tage ejerskab. Gruppen af unge, som knyttes til værestedet, vokser og vokser, men vi tager naturligvis de nødvendige corona-forbehold, siger Nithu Thava fra Møllerne i en pressemeddelelse.

Den gule bygning ejes af KVN Din Bolig i Viborg, og ejendomsselskabet og Møllerne arbejder nu sammen om projektet.

- Vi har et fantastisk samarbejde med KVN Din Bolig i Viborg. Samarbejdet er meget gunstigt for os og sikrer værestedets eksistens de næste mange, mange år. Vi vil derfor gerne rette et stort tak til KVN, som tror på unge-projektet og samtidig har lysten til at gøre en forskel i Bjerringbro, siger Nithu Thava.

- Vi sørger for rammerne, mens byens unge kommer til at definere stedet og tage ejerskab. Gruppen af unge, som knyttes til værestedet, vokser og vokser, men vi tager naturligvis de nødvendige corona-forbehold.

Nithu Thava, medlem af Møllerne

Annonce

Bæredygtighed

Det var Møllerne, som kontaktede KVN. Ifølge indehaveren René Nielsen var gruppens evne til at tænke i bæredygtighed grunden til, at KVN sagde ja til at være med.

- Der var ingen tvivl, da Møllerne præsenterede projektet. Det skinner stadig tydeligt igennem, at der er tale om fire ildsjæle, som tager det her projekt alvorligt. Eftersom vi havde en tom bygning, og Møllerne kom med en visionær plan, kunne jeg ikke se nogen grund til, at KVN ikke ville engagere sig i et samarbejde, siger René Nielsen i pressemeddelelsen.

Møllerne har fået det, som de kalder 'en meget gunstig aftale med udlejer', men ellers er gruppen indtil videre lidt hemmelighedsfuld om husets finansiering.

Annonce

Forventning om fondsmidler

- En vigtig præmis for Møllernes projekter er bæredygtighed. Udlejer har givet os gunstige betingelser for betalingen af driftsomkostningerne, da huslejen er gratis året ud. Lige nu er vi i fællesskab med unge tilknyttet projektet ved at udvikle et økonomisk bæredygtigt koncept, der hver måned skal generere et overskud, som går til betaling af husleje. Desuden har vi tidligere haft stor succes med at hive fondsmidler hjem til vores iværksættermiljø på Base Business og er meget optimistiske, hvad midler til værestedets renovering angår, lyder det fra Nithu Thava.

Idéen om et værested kom fra de unge selv. Da Møllerne i november inviterede de unge til en workshop på Bjerringbro Gymnasium lød et af spørgsmålene, hvordan Bjerringbro kan gøres til Danmarks bedste ungdomsby.

- Møllerne lovede, at det var klaret indenfor tre måneder. Det lykkedes os ikke at få en bæredygtig aftale på plads indenfor tre, men derimod fire måneder. Vi beklager meget forsinkelsen, siger Nithu Thava med et glimt i øjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce