Annonce
Erhverv

Mønsted-firma rykker teltpælene op: Pladsen er blevet for trang

Pladsen er blevet for trang hos Meny Kaffe i Mønsted, der nu rykker til Viborg. Fra venstre er det de tre ejere Rasmus Jønsson, Kristian Jønsson og Thomas Andersen på lageret. Arkivfoto: Preben Madsen
Meny Kaffe i Mønsted skifter til april adresse fra Solbakken i Mønsted til Livøvej i Viborg. Der mangler plads på den nuværende adresse, og det er ikke muligt at udvide mere.
Annonce

Mønsted: Pladsen er blevet for trang for kaffe-grossistvirksomheden Meny Kaffe i Mønsted.

Her har man i omkring 30 år holdt til i lokalerne på Solbakken 3 i Mønsted, og der er udvidet og flyttet rundt ad flere gange for at kunne få plads til det hele. Men nu er det slut. Virksomheden får fra april fast adresse på Livøvej 18 i Viborg, hvor en tom bygning viste sig at være fuldstændig perfekt.

Faktisk så perfekt, at man skulle tro, at den var bygget til netop Meny Kaffe, fortæller Rasmus Jønsson, der sammen med sin far, Kristian Jønsson, og Thomas Andersen er ejere af virksomheden.

- Over de seneste 10 år har vi bare vækstet, og eksempelvis de store kaffeautomater til sygehuse og lignende fylder rigtigt meget, og der er stor gennemstrømning af varer, og det kan være svært at få læsset bilerne, fordi vi ikke har plads nok, siger han.

- Desuden har vi også produkter som værnemidler, sæbedispensere,  og dispensere med engangshåndklæder, og det fylder bare det hele. Så vi har brug for mindst dobbelt så meget plads. Vi har udvidet flere gange og flyttet rundt på det hele for at finde mere plads, men det er der ikke mulighed for længere, siger Rasmus Jønsson.

Annonce

Mere centralt

Han påpeger også, at Meny Kaffes afdeling i Mønsted leverer til Viborg, Skive, Salling, men også Aalborg, Randers og Djursland, og der er Viborg lidt mere centralt. Der er betyder så et farvel til Mønsted, der har væeet hjemsted i mange år, og det er specielt, siger han.

- Det er lidt specielt og lidt vemodigt at skulle forlade Mønsted, og det er der også en del, der har kommenteret. Men vi har brug for pladsen, og der er altså ikke flere muligheder her, siger Rasmus Jønsson.

Hans far, Kristian Jønsson, har 50 års jubilæum i kaffe-branchen til september. Meny Kaffe  opstod i 1971 ud af kaffegrossist-virksomheden Cafax, fortæller Rasmus Jønsson.

Kristian Jønsson var ansat i Cafax og blev så ansat i Meny Kaffe og var med helt fra begyndelsen og fortsatte i nogle år som ansat, før han selv tog over, og virksomheden fik hjemme i Mønsted.

Meny Kaffe i Mønsted flytter til Viborg for at få mere plads til blandt andet lager. Arkivfoto: Preben Madsen

For omkring  fem-seks år siden gik man i gang med et stille og roligt glidende generationsskifte, hvor også Rasmus Jønsson og Thomas Andersen blev en del af ejerkredsen.

Der er i dag 10 ansatte hos Mønsted-virksomheden.

Bygningerne på Solbakken 3 skal nu sælges eller lejes ud. Her er der omkring 500 kvadratmeter lager, kontorer og værkstedsrum på grunden, der er knap 1600 kvadratmeter stor.

De nye hjemsted på Livøvej er ifølge Rasmus Jønsson i fin stand indvendigt, men skal lige gøres lidt i stand udvendigt, før man rykker ind til april.


Det er lidt specielt og lidt vemodigt at skulle forlade Mønsted, og det er der også en del, der har kommenteret. Men vi har brug for pladsen, og der er altså ikke flere muligheder her.

Rasmus Jønsson, medejer hos Meny Kaffe i Mønsted


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce