Annonce
Rundt om Viborg

Mørke-sport skal skabe fællesskab på tværs

En omgang natminton skal skabe fællesskab på tværs af alder og geografi i Ulbjerg. Pressefoto/DGI

I Ulbjerg kan man snart prøve kræfter med badminton i mørke - natminton. Det skal skabe fællesskab på tværs af alder og geografi.

Ulbjerg: Børn, unge og voksne er velkomne, når der fredag den 2. november slukkes for lyset i Ulbjerg Kultur- og Fritidscenter - og spilles badminton.

Badminton i mørke - natminton - er det første i en række arrangementer i Ulbjerg, der har til formål at bringe folk ud af huset og lidt tættere på hinanden via sjove motionsformer. Fællesskab på tværs kalder initiativtagerne det, og idéen er netop, at alle kan være med på tværs af bygrænser og alder.

- Det var noget, vi så sidste efterår, og vi syntes, det så så skægt ud. Siden har vi søgt lidt tilskud - og fået det - så det er muligt for os at leje udstyret, fortæller Lajka Feldager, der er en af initiativtagerne.

Sammen med Linda Jeppesen og Niels Højer - alle er de aktive foreningsmennesker i Ulbjerg og omegn - er de tovholdere på natminton-aftenen.

Kort fortalt så tegnes banens linjer og net op med selvlysende maling, og så spilles der med selvlysende bolde og ketsjere. Udstyret lejes af DGI, og der vil på aftenen også være mulighed for at spille bordtennis i mørke.

Annonce

Mere på vej

Meningen med aftenen er at lave en sjov og anderledes aktivitet for såvel unge som ældre.

- Der er jo en hel masse ting, man kan gøre for børn og unge, og vi vil gerne have dem ud, så de er sammen på en anden måde, end man er, når man eksempelvis sidder foran en skærm og spiller computer. Og så har vi jo de perfekte rammer i Ulbjerg til et sådan arrangement, fortæller Lajka Feldager, og understreger i øvrigt, at voksne også er velkomne.

- Arrangementet er fra 9 til 99 år, og det er egentlig fordi, vi gerne vil skabe fællesskab på tværs, fortæller hun.

De tre ildsjæle har i øvrigt planer om at lave flere arrangementer. Senere hen kan unge i Ulbjerg og omegn se frem til blandt andet et LAN-party.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce