Annonce
Erhverv

Madbutik lukker: Drømmen er slukket for ejerne af Mad & Vintorvet

Et lille skilt på døren til Mad & Vintorvet fortæller, at butikken har startet ophørsudsalg. Foto: Hanne Bliksted
Stort underskud i 2020 gjorde det umuligt at fortsætte driften af mad-og vinbutik

Bjerringbro: Det var om ikke dagen derpå, så i al fald en trist dag, da Mad & Vintorvet åbnede tirsdag morgen. Mandag blev det klart for Gitte Terkelsen og Mads Lisius Hansen, at butikkens regnskab for 2020 viser så stort et underskud, at butikken må lukke.

Parret ringede mandag aften rundt til de 16-17 medarbejdere for at fortælle den triste nyhed, men alligevel mødte seks-syv personer ind tirsdag morgen.

- Det er rigtig flot, at de kommer, selv om de ikke får løn, lyder det fra Mads Lisius Madsen tirsdag ved middagstid.

Hans forældre er kommet fra Aarhus for at hjælpe i den butik, som Gitte Terkelsen og Mads Lisius Hansen åbnede 28. maj sidste år.

Blandt de mange gode sager har Mads Lisius Hansen også solgt specialøl i Mad & Vintorvet. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Annonce

Familievirksomhed

- Jeg havde drømt om, at det på sigt skulle være en familievirksomhed, hvor mine to børn også skulle arbejde, og Gitte og jeg har talt om at åbne en Mad & Vintorvet-kæde. Men sådan blev det ikke, siger han.

Han ser de gentagne corona-nedlukninger som den største grund til, at butikken slet ikke fik den omsætning, som parret havde budgetteret med.

- Planen var at åbne til påske 2020, men det blev halvanden måned senere. Sommeren gav ikke den handel, vi havde forventet, og november og decembers store julefrokoster blev også aflyst. Kun nytårsmenuerne blev til noget, vi solgte 507 styk, hvor vi havde forventet 300, siger han.

- Vi havde jo håbet, at Aldi ville åbne inde ved siden af, og at både den og den ombyggede Niels Due Jensens Plads ville trække folk til området, hvor vi også drømte om hyggeaftener med fodbold på storskærm, hvor vi kunne lave udeservering, siger han.

Både han og Gitte Terkelsen er uddannede slagtere. Han har arbejdet i branchen i mere end halvdelen af sine 27 år, og har altid drømt om at få sit eget. De arbejdede begge i Meny, inden den lukkede i januar 2020.

- Vi har også kunnet mærke, at folk forventede, at vores priser var som Meny. Mad & Vintorvet er en specialbutik, hvor varerne er dyrere, men vi har nok været bange for at tage den pris, som den slags varer koster, lyder en anden grund til, at butikken nu må lukke.

Annonce

Indebrændt

Mads Lisius Hansen erkender, at han er noget indebrændt over den politiske håndtering af corona-krisen. Butikken har brugt 125.000 kroner til handsker, håndsprit og andre værnemidler og desuden kæmpet med nedlukningerne.

- Ja, tæppet er revet væk under os. Jeg lægger meget af dette på regeringen. Jeg synes ikke , at politikerne er der for os små erhvervsdrivende. Det gavner det jo ikke vores butik, når politikerne for eksempel opfordrer til, at folk kun købe ind ét sted, siger han.


Ja tæppet er revet væk under os. Jeg lægger meget af dette på regeringen. Jeg synes ikke politikerne er der for os små erhvervsdrivende. Det gavner det jo ikke vores butik, når politikerne for eksempel opfordrer til, at folk kun købe ind ét sted.

Mads Lisius Hansen, medejer af Mad & Vintorvet.


Butikken startede ophørsudsalg tirsdag, og planen er at lukke på fredag.

- Vi håber at kunne sælge så meget som muligt inden da. Vi ved ikke, hvad vi skal bagefter, men efter en lang mandag nat, hvor vi sov på skift og vågnede helt rundtossede, blev vi enige om, at vi glæder os til om 14 dage, hvor det hele forhåbentlig er overstået, siger Mads Lisius Hansen, som sammen med Gitte Terkelsen bor til leje i Løvskal.

Annonce

Ikke konkurs

I et opslag på Facebook mandag skrev parret, at butikken var gået konkurs. Ifølge Mads Lisius Hansen er butikken endnu ikke begæret konkurs, og derfor må han ikke bruge den betegnelse.

Det er den tidligere Meny-købmand Steffen Drejer, som ejer både bygning og inventar. Han  stoppede i Mad & Vintorvet til nytår, da han rejste til et andet job. Planen er, at Aldi skal indrette en ny butik i den del af Meny-butikken, som ikke blev bygget om til Mad & Vintorvet. Netop tirsdag var der igen folk ved bygningen efter en lang periode uden aktivitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bedre natur kræver et langt sejt træk

Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce