Annonce
Viborg

Madskoler fuldt booket: Søger frivillige til at åbne flere

Efterspørgslen på sommerferiens madskoler er høj. Der kræves derfor endnu flere frivillige til at holde styr på de madglade unger. Pressefoto
Siden 2004 har der været madskoler rundt i landet i børnenes sommerferie. I år er der fire madskoler i Viborg-området, men flere af dem er allerede fyldt. Derfor håber madskolerne, at flere frivillige vil hjælpe, så man eventuelt kan åbne endnu en.
Annonce

Viborg: Skolernes sommerferie står for døren, og de små skal nok en gang få tiden til at gå med noget sjovt.

Traditionen tro afvikler 4H-klubber over hele landet madskoler i sommerferien. I Viborg-området er der i alt fire madskoler. To af dem i uge 27 i henholdsvis Løgstrup og Bjerringbro, en i uge 28 på Vestervang Skole og en i uge 31 på Houlkærskolen. Flere af dem er allerede fuldt booket.

Madskolerne startede i 2004 med ganske få madskoler, men de har udviklet sig til en succes med flere end 100 madskoler i år.

Alligevel er der stadig børn, der går forgæves, eftersom madskolerne fyldes op lynhurtigt.

Annonce

Flere frivillige

Derfor håber madskolerne, at endnu flere frivillige vil støde til, så man eventuelt kan åbne endnu en madskole i Viborg.

Ligesom de også håber, at der kan komme endnu flere frivillige hænder til de allerede fire annoncerede madskoler.

Så hvis man har lyst til at lære børn om madlavning, sundhed, fødevarer og motion, er der her mulighed for at få en sjov og lærerig uge sammen med en flok nysgerrige børn.

Alle over 18 år kan blive instruktører på en madskole, uanset om man er studerende, bedstemor, akademiker eller arbejdsløs. Der er ikke krav om særlige kompetencer, men det er vigtigt, at man har lyst til at gøre en forskel og give børn og unge gode oplevelser.

Annonce

Om madskolerne

Madskolerne har til formål at give børn og unge viden om mad, måltider og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde samt at give børnene værktøjer til at gøre varieret kost og sund livsstil til et naturligt valg.

Hele ugen præsenteres børnene for nye råvarer, både i køkkenet og på ekskursioner. På alle madskoler er madlavning, motion, familiearrangement og udflugt faste elementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Viborg

En rigtig dum Aarhus-historie

Sport

Mål, mål, mål, mål: Kløvergrøn offensiv sprudlede på ny

Annonce