Annonce
Kultur

Magien breder sig…

Der er mystik og magi på Viborg Bibliotekernes program for efterårsferien. Pressefoto

Regnen siler ned, og det blæser kraftigt. Vinden rusker i træerne, og man har bare lyst til at blive under tæppet og drikke varm kakao. Alligevel bobler det inden i mig. For efterår, blade, der blæser af træerne og regnen, der slår mod ruden, er for mig tegn på efterårsferie. Altså ikke efterårsferie sammen med familien – nej efterårsferie sammen med jer – og alle børn i Viborg Kommune. Og jeg glæder mig helt vildt.

Hvert eneste år på denne tid nyder jeg at kunne tage regntøjet frem – pakke rygsækken med kiks, saft og godter – og så ellers drage ud og opleve sammen med rigtig mange børn. Det er på denne tid, det er allerbedst at være børnekulturkonsulent. I efterårsferien er Viborg Kommune fyldt med fede oplevelser for børn og deres familier – og i år er ingen undtagelse.

Når jeg kigger i programmet for efterårsferien, er det i hvert fald sikkert, at jeg skal være med. Dog skal jeg nok også væbne mig med gode nerver og en vis skepsis. Emnet for dette års efterårsferieprogram fra Viborg Bibliotekerne er magi og mystik – og de gode fortællinger. Derfor er jeg sikker på, at børnekulturkonsulenten, inden uge 42 er omme, har godt flossede nerver og bliver fortryllet af magien.

Annonce

De gode fortællinger er blandt andet, når jeg smider regntøjet og kryber i ly i bibliotekets kælder for at opleve børneteater af høj kvalitet. Her vil efterårsferien bringe mig tilbage til nogle af de bedste historier, jeg hørte i min barndom. Historier som er blevet klassikere og som derfor også stadig formidles til børn nu til dags. Det er historierne om ”Brødrene Løvehjerte”, som er skrevet af Astrid Lindgren og ”Orla Frøsnapper” af Ole Lund Kirkegaard. Begge disse fantastiske historier bliver udfoldet som teater i hovedbibliotekets kælder i uge 42.

Det er magisk at vide, at alle børn i Viborg Kommune har mulighed for at opleve musik, teater, kreative værksteder og shows mange steder i kommunen, hvis deres forældre vil smide tæppet og kaffekruset, og tage regnfrakken på og drage afsted med deres børn.

Men de gode historier fortolket på anden vis kan man også opleve, hvis man tager regntøjet på igen og tager til Bjerringbro, hvor der mandag i uge 42 er koncert med Dissing, Las og Dissing, der spiller musik fra Jakob Martin Strids bog ”Min Mormors Gebis”.

Nu må det vist være nok med de gode historier. Jeg er nødt til at springe ud i det med magien og mystikken. Derfor drager jeg til Karup, hvor jeg kan lære nogle trylletricks af en professionel tryllekunstner – og derefter indløser jeg billet til en af naturskattejagterne, hvor jeg kommer på en rigtig magisk tur ud i skovene rundt omkring Viborg. Til sidst slutter jeg med flossede nerver til Harry-Potter-dag på Viborg Hovedbibliotek, hvor jeg både kan dyste om at være mest vidende omkring Harry Potter universet – og få et godt gammeldags slag skak – måske tilsat lidt magi. I hvert fald, hvis jeg skal vinde.

Jeg får så travlt med at opleve sammen med alle børnene i Viborg Kommune

Det mest magiske for mig i forbindelse med ferieaktiviteter i Viborg Kommune er altid at opleve, hvordan mange foreninger, alle kulturinstitutioner og rigtig mange andre aktører byder ind og i fællesskab skaber det mest fantastiske ferieprogram for kommunens børn. Det er magisk at vide, at alle børn i Viborg Kommune har mulighed for at opleve musik, teater, kreative værksteder og shows mange steder i kommunen, hvis deres forældre vil smide tæppet og kaffekruset, og tage regnfrakken på og drage afsted med deres børn. Mulighederne er magiske – og mystiske i år – men det kræver, at viljen er der blandt børnenes voksne. Alle arrangørerne af de forskellige efterårsferietilbud, der findes, har lagt sig i selen, for at I skal få den bedste oplevelse, når I kommer – men det er forældrenes ansvar at komme afsted og give børnene den magiske oplevelse, det er at dele efterårsferieoplevelser sammen med sine forældre eller bedsteforældre.

Så pak rygsækken – og kom afsted til de magiske og mystiske oplevelser og de gode historier.

Vi ses i uge 42.

Se programmet for efterårsferien på ferieaktiviteter.viborg.dk.

viborg, viborg bibliotekerne, rikke kamedula skovsbo, kulturklumme
Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: Viborg HK i total opløsning fik store stryg af lokalrival i første kamp om bronzen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Endelig hjemme: Nytorv duede ikke

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Alarm 112

Gasbrænder - igen-igen

Navne

Årets ærespris går til en flok, som hjælper tusinder gennem en livskrise

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Viborg

Togbus, aflysninger og ventetid: Langvarigt sporarbejde går ind i den sidste fase - få overblikket her

Kultur For abonnenter

Vielse med vejspærring – mit bryllup blev med visse udfordringer: Vi fik vores livs oplevelse, da vi og gæsterne blev ledt hen til feststedet af politieskorte

Kultur

Se alle billederne fra Gudenåløbet: Fint vejr, flot deltagelse og ny bro indviet

Viborg

Der blev sagt nej: Sagsøgte i geotermi-skandalen får ikke sagen prøvet ved Højesteret

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Rundt om Viborg

Spænding inden genåbning på søndag: Lokalt kulturtilbud forsøger sig for første gang efter to års corona-pause

Sport For abonnenter

Hendes Viborg HK-farvel kommer nærmere: - Jeg har tit prøvet at skubbe det væk og sige, at det først er om lang tid, men det er det ikke længere

Alarm 112

Salgsklar hash lå pakket i 34 små sølvpapirkugler: Politiet slog til mod hashpusher i midtbyen

Annonce