Annonce
Viborg

Magtarrogance, samfundssind og det danske demokrati

Erland Aarup
Annonce

Læserbrev: Jeg skal love for at weekendens traktordemonstration blev en øjenåbner. Tonen fra de sociale medier blev nu blæst ud over landskabet til akkompagnement af traktordrøn på stenbroen. Oprøret fra landet blev iscenesat med assistance af magtsyge politikere, der beredvilligt gav fuld gas og var fyldt med harme.

På bedste Trump-vis stod Inger Støjberg parat med de rigtige ord: ”Regeringskontorerne er blevet en sump af magt, der langsomt æder det danske demokrati, og det skal være slut nu. Vi skal have gjort op med magtsygen, vi skal have gjort op med magtarrogancen”.

Egentlig er jeg ikke uenig i disse ord. Magtarrogance hører ikke hjemme i et demokrati. Men den er der, og vil altid være der. Politikere er magtmennesker. Og Inger Støjberg er selv et bevis på det. Som minister var hun parat til at administrere efter regler, der ikke var lovhjemmel for. Hvorfor?

Jo, hun havde skam en interesse i at tilgodese en særlig vælgergruppe. Og det på trods af advarsler fra embedsværket. Men hensigten helliger midlet.

Magtarrogance har eksisteret siden tidernes morgen. Men vi har jo en demokratisk samfundsstruktur. Derfor blev der nedsat en instrukskommission, fordi Inger Støjberg som den fuldkomne magtarrogante minister ikke kunne se de åbenlyse fejl, hun var ansvarlig for. Ved magtarrogance forstår jeg, at man ikke bare bøjer regler, men bryder dem.

Hvordan den sag ender ved vi ikke endnu. Men jeg har forsøgt at følge med i den og er blevet dybt nedslået. Magtarrogance fra start til slut. Udøvet af en minister fra et parti, jeg er medlem af. Det har jeg det dårligt med.

Inger Støjberg er blevet valgt til Folketinget, et tillidshverv. Sammen med de andre folkevalgte skal hun være med til at lede, styre og regere landet på bedst mulig demokratisk måde med afsæt i den politik hendes parti Venstre har som fundament.


Magtarrogance og populistiske udmeldinger fra Inger Støjberg er gift for demokratiet og er i bund og grund konfliktskabende.


Men som sagt har Inger Støjberg et ganske godt kendskab til magtarrogancen. ”Vi skal have drænet sumpen fyldt med Mette Frederiksens magtarrogance”. Sådan gjaldede råbet ud fra traktordemon-strationen. Så højt og længe, at man skulle tro det drejede sig om at kvæle minder om hendes egen magtarrogance! Glemme instrukskommision og hendes spin om de såkaldte barnebrude. Magtarrogance og populistiske udmeldinger fra Inger Støjberg er gift for demokratiet og er i bund og grund konfliktskabende.

Det hører efter min mening ingen steder hjemme i den demokratiske debat, der konstruktivt skal være baggrund for nødvendige beslutninger. Kære Inger Støjberg! Du har endnu aldrig fået min stemme, og der skal helt andre boller på suppen, hvis det skal ske. Heldigvis er der andre og gode, kompetente i Venstres folketingsgruppe.

Tidens jeg-kultur giver god grobund for magtarrogance alle steder og i alle sammenhænge i vort samfund. Samfundssind tja… mange borgere er ikke betænkelige ved at hylde magtarrogancen, hvis det gavner dem selv. Kun få er medlem et politisk parti og dermed engageret i partiets politik, og er dermed et let bytte for populismens forenklede budskaber. Dagens politikere har et kæmpestort moralsk ansvar overfor deres vælgere.

Og som politiker i vores parti Venstre lægger jeg mærke til dig, og jeg følger med i dine handlinger. Dog ikke på din Facebook-profil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Sport For abonnenter

Ligaens to målfarligste spillere tørner sammen - Viborg HK bør vinde igen

Annonce