Annonce
læserbrev

Magten for magtens skyld i Viborg Varme

Annonce

Læserbrev: Bestyrelsen i Viborg Fjernvarme fjerner bevidst stemmeretten for ca. 200/300 lejere, der har direkte tilslutning og afregning til det nye fjernvarmeselskab.

Varmeforsyningsloven § 23 k regulerer det direkte kundeforhold. Vi har aldrig fået en begrundelse for dette lovbrud. Bestyrelsen har ligeledes vedtaget, at et bestyrelsesmedlem ikke er omfattet af en tidsbegrænsning på 6 år som er nugældende i Viborg Fjernvarme.

Klog af skade valgte VF for 8 år siden at sikre kontinuiteten, mindske indspistheden og sikrer frisk blod ved at begrænse den tid til maximalt 6 år i rækkefølge, et bestyrelsesmedlem kunne bestrid en post i VF.

Den nuværende bestyrelse ønsker ikke at begrænse posten til 6 år, men vedkommende kan blive der så længe han/hun bliver udpeget/valgt.

Bestyrelsen ønsker en generalfuldmagt til at etablere det nye varmeselskab og sågar udpege Overlund Fjernvarmes formand til et fuldgyldigt medlem af det nystartede selskab, desuagtet at Overlund Fjernvarme med ca. 580 kunder ikke har besluttet, om de ønsker at integrere sig i selskabet elle forblive selvstændigt.


Hvis Viborg Byråd ikke skal føre en kontrol med selskabets ordentlig- og redelighed, hvorfor skal vi så belemre et antal politikere og embedsmænd med midlertidige bestyrelsesposter, som ikke er til gavn for nogen?


Som noget nyt er der indført en overgangsbestyrelse, der skal sidde frem til ultimo 2021 med første ordinære generalforsamling i april 2022.

Der er nu skabt en skarp opdeling af bestyrelsesmedlemmernes tilhørsforhold. Disse medlemme skal ikke vælges, men udpeges. Viborg Kommune kan derudover udpege et permanent medlem af bestyrelsen og derudover indsætter byrådet 7 midlertidige medlemmer af bestyrelsen indtil 31. dec. 2021.

Viborg Kommune meddeler skriftligt, at den ingen indsigelsesret har på vedtægterne, selv om  vedtægterne § 6 stk. 10 siger, at VK skal godkende vedtægterne i tilfælde af en kommunegaranti, og den får selskabet med købet af Energi Viborg Kraftvarme A/S.

Dette synspunkt forfægter VK med et forlangende på 7 kommunalt udpegede bestyrelsesmedlemmer. Hvis Viborg Byråd ikke skal føre en kontrol med selskabets ordentlig- og redelighed, hvorfor skal vi så belemre et antal politikere og embedsmænd med midlertidige bestyrelsesposter, som ikke er til gavn for nogen - og slet ikke fjernvarmeaftagerne og deres pengepung.

Varmeaftagerne er reelt sat uden for indflydelse!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

Sport For abonnenter

Viborg FF skiftede stil med succes - bolden skulle oftere direkte op til "holdets Hulk"

Annonce