Annonce
Kultur

Malergruppen Nordlyset udstiller i anledning af 20 års jubilæum

Bente Hermansen er et af malergruppens medlemmer, der har været med i alle 20 år. Foto: Morten Pedersen
Godt 10 kreative mænd og kvinder har i 20 år mødtes én gang om ugen for at male sammen, blive inspireret og give feedback. Nu udstiller de i anledning af jubilæet.

Viborg: Malergruppen Nordlyset fejrer 20 års jubilæum med en gratis udstilling i Pakhuset, hvor syv nuværende og flere tidligere medlemmer udstiller værker.

Det hele startede i 1999, da en malergruppe blev hjemløs. Gruppen havde gået til malerkursus ved Henry Lundgren, og da han ville stoppe undervisningen, men gruppen gerne ville fortsætte kreativiteten, endte den på Kulturcenter Værestedet i Låstrup.

Malergruppen Nordlyset laver hvert år en udstilling, og dette år er 13. gang i Pakhuset.

Annonce
Tove Schermer Kristensen har blandt andet malet disse slanger i forlængelse af temaet med at male på pinde.

"Fuldstændig bidt af at male"

60-årige Bente Hermansen er ét af de medlemmer, der har været med i alle 20 år. Og det har hun været, fordi det er fedt at male.

- Jeg blev fuldstændig bidt af at male, fortæller hun og fortsætter med et smil:

- Jeg malede om natten, for det var der, jeg havde tid til det.

Selvom gruppen er en malergruppe, er der også plads til andre kunstformer. Nogle tegner, nogle strikker, og nogle laver smykker.

Kreativiteten blomster, og Nordlyset udvælger derfor også hvert år et andet "lærred" for sine udfoldelser. Der har før været sko, linoleumsfliser og dåser, og i år er det pinde.

Alsidig udstilling

Fra malergruppen Nordlyset udstiller Anne Hermansen og Bente Iren Hermansen fra Hobro, Grethe Thougaard Nielsen fra Møldrup, Tove Schermer Kristensen fra Viborg, Dorte Guldager Mortensen fra Skals, og Vibeke Moselund og Dorit Sørensen fra Bjerregrav.

- Vi har også inviteret tidligere medlemmer af foreningen til at udstille nogle af deres værker, så det bliver en alsidig udstilling, siger Grethe Thougaard Nielsen.

Udstillingen åbner lørdag den 21. september med en fernisering klokken 12.30 og løber til og med lørdag den 28. september. Mandag og tirsdag er der lukket.

Malergruppen fejrer 20 års jubilæum med udstilling på Pakhuset.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Maria Pfrogner er musikterapi: - Hvis jeg ikke havde musikken, var jeg ikke terapeut

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF's største sejr nogensinde - set fra seks forskellige synsvinkler

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF's pokalhelte anno 2000 - sådan er det gået dem siden

Annonce