Annonce
Viborg

Malerier og tusindvis af kroner til hospitalets legehelte

177.000 kroner blev indsamlet til legeheltene på Regionshospitalet Viborg. Foto: Regionshospitalet Viborg
I alt 177.000 kroner og tre kunstværker er blevet overrakt til Legeheltene i Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg.

Viborg: - Min datter har oplevet, hvor lang ventetiden på et sygehus kan være. Så da jeg fik muligheden for at være med i Børneulykkesfondens projekt Legeheltene, der skaber glæde og bevægelse på børneafdelinger rundt om i landet, sagde jeg ja med det samme, fortæller Majbritt Mikkelsen, der er selvstændig og bor i Sinding ved Silkeborg.

Majbritt Mikkelsen afleverede forleden donationen sammen med Peter Lundberg, der donerede tre malerier til afdelingen. Malerierne er doneret af en kreds af sponsorer og hænger nu på hospitalets afdeling for børn og unge.

- I alt blev der samlet 177.000 kroner ind til Legeheltene gennem forskellige aktiviteter, som vi var en kreds af netværkere, der tog hånd om gennem flere måneder sammen med Majbritt. Disse penge skal nu gøre nytte på afdelingen, så der kan komme endnu mere leg på programmet, og malerierne kan skabe glæde, lyder det fra Peter Lundberg, der er kunstner og forfatter.

Legeheltene er et initiativ af Børneulykkesfonden, som skaber et frirum med plads til store armbevægelser, tumleri og fællesskab – og med plads til at være barn igen.

Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse – også børn der er ramt af sygdom. Men et sygdomsforløb, en indlæggelse og kroniske diagnoser er ofte forbundet med stor inaktivitet og ensomhed. Derfor arbejder Legeheltene for at skabe aktiv leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nye vitaminer til ungdomsrådet

112

Stor lettelse efter opklaring af færdselsdrab: Familien nåede at få nyheden, inden den rejste hjem

Annonce