Annonce
Viborg

Man kunne også drage til Zanzibar

Mie Vestergaard skulle naturligvis ned og sidde i F16-jageren. Foto: Morten Dueholm

Næsten 2000 unge blev tirsdag klogere på, hvor mange muligheder fremtiden rummer.

Annonce

Viborg: Vælger man en fremtid som jagerpilot i det danske flyvevåben, ligger i hvert fald én ting klar: man går ikke ned på udstyret.

Ganske vist er de nuværende jagerfly af F16-typen ved at have nogle årtier på bagen, men det er stadig højteknologiske milliarddyre tingester, der kan få enhver til at falde bagover af benovelse.

Tirsdag dannede Viborg Katedralskole ramme om en stor uddannelsesmesse, hvortil var indbudt elever fra egnens gymnasier - herunder også skolen i Skive.

Cirka 2000 unge mødte op, og de kunne møde et væld af uddannelsesinstitutioner, der alle havde stillet en stand op i katedralskolens store idrætshal, men flyvevåbnet havde dog ikke mulighed for at klemme sig ind i hallen, for det havde transporteret en F16-jager til Viborg og stillet den op i skolegården, så alle kunne se og mærke, hvilken fantastisk maskine den er.

En af de unge, der skruede sig ned i det snævre cockpit, var 19-årige Mie Vestergaard, der går i 3.g på Viborg Katedralskole.

- Nej, jeg tror ikke, at jeg vil være pilot, men jeg tænker, at jeg måske godt vil være officer. Der er jo så mange muligheder. Det er ikke nemt at vælge. Man kunne jo også tage på højskole i Zanzibar, sagde Julie Christensen og hentydede til, at Zanzibar Højskolens stand i hallen havde set ganske tillokkende ud.

Madhøjskolen Suhrs Højskole havde taget smagsprøver med. Her står den på ristede melorm!!!
Annonce

Lære at vælge

Gymnasieskolerne får flere og flere opgaver med at klæde eleverne på, således at de lærer at vælge både fra og til i forhold til deres erhvervskarriere.

- For de nuværende 1. g-elever gælder, at vi skal arbejde meget med deres karriere. Vi skal måske ikke bruge så megen tid på at fortælle dem om de enkelte uddannelser, men vi skal lære dem at vælge, sagde Marianne B. Westergaard, vicerektor på Viborg Katedralskole.

- Jeg forstår godt, at det må være svært at vælge uddannelse i dag, netop fordi der er så mange uddannelser. Netop derfor giver det god mening, at eleverne bliver dygtigere til at vælge både til og fra, fortsatte hun.

19-årige Julie Christensen, der går i 3.g på Viborg Katedralskole, så noget rundforvirret ud, da folkebladet mødte hende i idrætshallen.

- Man bliver næsten mere forvirret af alle disse indtryk. Jeg er meget i tvivl om, hvad jeg vil på længere sigt. Foreløbig vil jeg gerne spare penge op, så jeg kan komme på højskole. Senere vil jeg læse, og det bliver nok noget med naturvidenskab. Lige nu tænker jeg mest på at læse matematik, sagde Julie Christensen.

Uddannelsesmessen var tilrettelagt af firmaet Karrieretanken.

Julie Christensen synes næsten, at hun blev mere forvirret af de mange muligheder.
Mærsk var mødt op og kunne berette om fremtidsmulighederne til søs.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce