Annonce
Viborg

Man skal bevare sin medmenneskelighed gennem sin skæbne

Anne-Mette Holdgaard
Anne-Mette Holdgaard blev uddannet plejer på Statshospitalet i Viborg. I mange år var hun medhjælpende landmandskone. I dag er hun menighedsrådsformand og aktivt med i en række frivillige organisationer. På lørdag fylder hun 70 år.
Annonce

70 år: Anne-Mette Holdgaard, Nørballe 90, Skals, fylder 70 år på lørdag den 25. juli.

Anne-Mette Holdgaard er opvokset på Hammerum-egnen og var den næstældste af ni søskende. Efter syvende klasse på Hammerum Kommuneskole var hun som ung på Grejsdalens Ungdomsskole og havde forskellige pladser som ung pige i huset.

Anne-Mette Holdgaard kom til Viborg og blev uddannet plejer på Statshospitalet. Herefter arbejdede hun nogle år på institutionen Frederiksdal i Kjellerup og på Visborggård i Nordjylland. Hun blev gift med en landmand og maskinstationsejer og blev medhjælpende hustru.

Medarbejderne var på kost og logi, og samtidig var det den medhjælpende hustrus lod at stå for bedriftens regnskaber. Efter salg af bedriften fulgte nogle år, hvor Anne-Mette var gravermedhjælper for sin mand på Vinderslev kirkegård.

Annonce

Nyt hus og nyt liv

Anne-Mette Holdgaard mistede sin mand og byggede nyt hus til sig selv i Kjellerup.

- Det krævede både vilje og menneskelige egenskaber at genfinde sig selv midt i al modgangen. Jeg arbejdede herefter i femten år i hjemmeplejen i Kjellerup og stoppede først, da jeg var fyldt 69 år. I mellemtiden havde jeg fundet Knud, der kom fra Aalestrup, og som jeg er gift med i dag. Vi besluttede at finde en bolig og bosatte os her i Skals, midt imellem vores familier, fortæller fødselaren i den gedigne villa i udkanten af Skals med en smuk anlagt have uden for havedøren.

Anne-Mette Holdgaard har tre børn og fem børnebørn, mens Knud har tre børn, fire børnebørn og et oldebarn. Det er blevet til flere lange udlandsrejser, hvoraf seks uger i Australien topper listen. Men også destinationer som Afrika, Egypten, Peru, Bolivia og Vietnam er med på besøgslisten.

Annonce

Alt det frivillige

Anne-Mette Holdgaard lægger som nævnt ikke skjul på, at hun har haft modgang i tilværelsen. Men når hun tænker det hele igennem, er hendes vigtigste budskab, at man skal forsøge at bevare sin medmenneskelighed også gennem sin skæbne og de svære perioder i livet.

Dette har medført et stort engagement, som hun udfører den dag i dag. Hun er formand for menighedsrådet i Skals, hvor hun til nu har været med i 10 år. Hun er med i Viborg Y`s Mens Club og var tidligere med i Kjellerup-afdelingen. Her er hun med til Spildopmagernes genbrugsindsamlinger og slynger honning fra Y`s Mens bistader, samt er medarrangør af koncerter i Viborg Domkirke.

Hun er i bestyrelsen for Danmission og frivillig i Røde Kors, der medfører et job som guide for patienter og besøgende på Viborg Sygehus.

- I mine yngre dage gik jeg en del til gymnastik og har været med på DGI's landsstævner. Gennem Marchforeningen Fodslaw har jeg været med Bryd Grænser holdet til Hærvejsmarchen, og jeg har altid strikket og syet til min egen fornøjelse og til familiens bedste.

Her i Skals nyder vi et godt naboskab, og så har jeg lige haft kobberbryllup med Knud. De lyse sider i livet er jo heldigvis langt de fleste. Det er en berigelse at få lov til at gøre noget sammen med andre og at have en dejlig familie omkring sig, slutter 70-års fødselaren, der tager familien med til Hindsgavl for sammen at fejre fødselsdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Yemen - et enkelt valg

Viborg

En cykelsti, hvor cykling frarådes

Bjerringbro

Efter corona-smitte på Egeskovskolen: - Jeg har en klar forventning om, at vi selvfølgelig starter op på mandag

Annonce