Annonce
Debat

Man skal feje for egen dør!

Jørgen Glud

Læserbrev: Svar på læserbrevet af Thomas Harbro, Silkeborg, om Tange Sø:

Det er fantastisk at læse dit indlæg om Tange Sø, og hvordan du med al din bedreviden gør dig til både naturens og moralens vogter. Jeg syntes, du skal se sig omkring på Silkeborg-søerne, hvor søbeskyttelse og natur fuldstændig er sat ud af kraft. Der er ikke noget, der ligner den Gudenå, som H. C. Andersen tegnede og beskrev i sin beretning om en tur på Gudenåen ved Silkeborg.

Når man ser den fine havn med Hjejle-bådene og søen/Gudenåen, som blev opstemmet for at lave en papirfabrik, og når man roer en tur rundt i søerne og ser alle de kunstige havneanlæg til de mange lystbåde og de mange boldværker, der er anlagt, for at der kan blive plads til fine villaer helt ud i søerne, så må du jo have ridset og sløret dine øjne rigtig meget, eller er du måske blind?

Annonce


Læser du den store Cowi-rapport, som DN fik lavet om mulig tømning af Tange Sø, vil du også læse, hvor mange tusinde tons tungmetalholdigt slam, der skal fjernes for at genskabe landskabet.


Når du hænger din viden på EU's vandrammedirektiv, må du jo også vide, at der er over 3000 tilsvarende opstemninger syd for grænsen og derfor er der også en undtagelsesparagraf, der gør det muligt at udnytte Europas mange floder til transport og energi.

Læser du den store Cowi-rapport, som DN fik lavet om mulig tømning af Tange Sø, vil du også læse, hvor mange tusinde tons tungmetalholdigt slam, der skal fjernes for at genskabe landskabet. Det kan være, du vil have det tilbage til Silkeborg og lave en tvilling til Himmelbjerget?

Der også noget, der hedder havmiljø. Hvor vil du opsamle den store mængde kvælstof og fosfor som Tange Sø opsamler fra opstrøms ?

Et gammelt ordsprog siger; Man skal feje for egen dør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce