Annonce
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Den 88-årige kvinde boede her på Kildedalcentret i Skals, da hun i sommer blev vækket af en hjemmerøver. Torsdag eftermiddag blev røveren, Jon Stelsig Jensen, idømt fem års fængsel. Arkivfoto
En 42-årig mand blev torsdag idømt fem års ubetinget fængsel for et groft hjemmerøveri hos en 88-årig kvinde i Skals. Under røveriet slog han hende med genstande, og han sprøjtede hårlak i ansigtet på hende.

Skals: "Så kan du godt komme op."

Med den ordre blev en 88-årig kvinde vækket midt om natten til 8. august sidste år.

En mand var omkring klokken 3.30 hoppet ind ad det åbne vindue til kvindens ældrebolig på Ejstrupvej i Skals. Den sovende kvinde havde ingenting hørt - hun er nemlig hørehæmmet og havde taget høreapparatet af, da hun var gået i seng.

Ikke nok med, at hjemmerøveren kommanderede den sovende dame op af sengen. Han tog også hårdt fat i hendes arm og kastede sengelinned mod hende.

Den 88-årige så ikke andre muligheder end at stå op og følge efter manden.

- Jeg skal have 15.000 kroner. Jeg skal have dit hævekort, sagde røveren til den ældre kvinde.

Som om det ikke var nok, slog han hende flere gange i hovedet og på kroppen med en grydeske og en paletkniv, og han sprøjtede tilmed hårlak i ansigtet på hende.

Gerningsmanden endte med at komme fra ældreboligen med den 88-åriges pung, som indeholdt mellem 700 og 1000 kroner. Derudover snuppede han også hendes møntsamling og tjenestemedaljer.

Efter kort tid blev den ældre kvinde fundet af noget plejepersonale, mens hun gik rundt i området uden for ældreboligerne. Plejeren var også i retten for at afgive forklaring torsdag, og vedkommende fortalte, at den 88-årige var panisk skræmt.

Annonce

Ikke have skyld for

Røveren, 42-årige Jon Stelsig Jensen, var torsdag for Retten i Viborg.

Foran nævningetinget og anklager Nanna Lundhøj erkendte han sig skyldig i indbrud, men ikke i røveri, hos den 88-årige. Han påstod, at han rigtig nok var kravlet ind ad det åbne vindue, men ikke at han havde vækket beboeren eller udsat hende for vold.

Derimod mente han, at den 88-årige selv var stået op og havde givet ham et gevaldigt chok, så han gik i panik og løb fra stedet.

Den forklaring gav rettens dommere og nævninge dog ikke meget for.

Anklageren mente, at hjemmerøveriet skulle resultere i fem års ubetinget fængsel til Jon Stelsig Jensen, og det var retten fuldstændig enig med hende i.

Retten lagde særligt vægt på den 88-årige kvindes troværdige forklaring, som hun afgav til politiet allerede kort tid efter episoden. Af frygt for begyndende demens besluttede man dengang i sommer at videoafhøre kvinden, så hun ikke senere skulle gå hen og glemme, hvad der var sket.

- Hun afgav en meget troværdig forklaring, som også understøttes af de øvrige beviser i sagen. Jeg er naturligvis helt tilfreds med dommen, siger anklager Nanna Lundhøj.

Anklageren fortæller videre, at den ældre kvinde ikke fik nogen fysiske skader under hjemmerøveriet.

Under videoafhøringen blev den 88-årige netop spurgt til, om hun havde fået nogen skader. Det mente hun ikke, svarede hun. Dog havde hun et sår i hovedbunden, men det var fra en episode, hvor hun havde siddet på hug og var kommet til at slå hovedet ind i et eller andet, da hun skulle rejse sig op igen.

- Så det skal han ikke have skyld for, sagde den ældre kvinde med henvisning til røveren.

Annonce

Modtog dommen

Jon Stelsig Jensen, som i sommer også selv boede i Skals, har en del tidligere domme for blandt andet indbrud og vold på samvittigheden.

De nyeste af disse domme er dog omkring 10 år gamle, så de spillede ikke ind i skærpende retning, da retten skulle lægge sig fast på en dom i denne sag.

Med i sagen indgik også to andre forhold. Et om et indbrud, som den 46-årige mand havde begået få dage inden hjemmerøveriet. Indbruddet skete mod et værksted på Skals Skole, hvorfra gerningsmanden stjal en hel del værktøj og elektronik til en værdi af mindst 40.000 kroner.

Derudover blev han morgenen efter hjemmerøveriet - den 8. august - taget af politiet i besiddelse af knap ét gram amfetamin.

Indbruddet og narkobesiddelsen kom dog ikke til at spille nogen rolle i forhold til den samlede straf, der som nævnt lød på fem års ubetinget fængsel.

Jon Stelsig Jensen valgte ikke at anke dommen.


Hun afgav en meget troværdig forklaring, som også understøttes af de øvrige beviser i sagen. Jeg er naturligvis helt tilfreds med dommen

Nanna Lundhøj, anklager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce