Annonce
Bjerringbro

Mand tiltalt for knivdrab i Bjerringbro

Drabet skete den 1. februar 2018. Arkivfoto
En 23-årig mand er tiltalt for at have begået drab i Bjerringbro natten til den 1. februar 2018. I anklageskriftet er desuden flere tilfælde af vold.

Bjerringbro: Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har nu tiltalt en 23-årig mand for overtrædelse af straffelovens paragraf 237, manddrab.

Ifølge anklageskriftet skete drabet natten til den 1. februar 2018 på Bredgade i Bjerringbro, idet den tiltalte ifølge politiet tildelte en 41-årig mand talrige stik og snit med knive mod hovedet, halsen og kroppen.

Drabet skete i offerets eget hjem.

I anklageskriftet er desuden en række yderligere tiltalepunkter, som omhandler flere tilfælde af vold, trusler og hærværk.

Da den tiltalte ikke har ønsket medvirken af nævninger, vil sagen blive behandlet som en domsmandssag ved Retten i Viborg. Retssagen starter den 4. juni 2019, og dommen forventes afsagt den. 17. juni 2019.

Annonce

Kendte hinanden

Den nu 23-årige tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden drabsnatten. Her blev han anholdt af politiet kun få timer efter drabet - og blot halvanden kilometer fra gerningsstedet. Da var klokken 03.30, og den unge mand havde stadig det formodede gerningsvåben på sig.

Siden har han siddet fængslet i surrogat, altså på en psykiatrisk afdeling. Selvom politiet altså hurtigt fandt sin mistænkte, er der alligevel gået helt usædvanligt længe, før der blev rejst tiltale. I marts fortalte Mette Helm, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestjyllands Politi, at man afventede en udtalelse fra Retslægerådet.

I forbindelse med drabet sagde politikommissær Poul Fink i en pressemeddelelse:

"Vi ved endnu ikke så meget om mændenes indbyrdes relation eller motivet til knivdrabet, men vi formoder, at de kender hinanden i forvejen, og at der i forbindelse med en mindre, privat sammenkomst opstår tumult på stedet, som udvikler sig til knivstikkeri. Vi er i gang med at afklare det nærmere forløb".

Da den nu 23-årige mand, som bor i Skive, blev fremstillet i grundlovsforhør umiddelbart efter anholdelsen nægtede han sig skyldig. Han kærede dog ikke beslutningen om at blive varetægtsfængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce