Annonce
Viborg

Mandag blev der rocket igennem på Paletten: Spil Dansk-ugen er i gang

Mandag blev der ad fire omgange rocket på Paletten. Foto: Rikke Kamedula Skovsbo
Spil Dansk-ugen er i fuld gang, og selvom - eller netop fordi - der er corona-tider, er formanden for foreningen Spil Dansk særligt begejstret for, at ugen igen i år gennemføres.
Annonce

Viborg: Der var headbanging, guitarsoloer og fart over feltet, da fire klasser fra henholdsvis Skals, Overlund og Vestervang skoler var inviteret til mandags morgenrock på Paletten.

Heavy metal-bandet Defecto, som blandt andet har været opvarmning for internationale stjerner som Rammstein og Metallica, gav børnene et brag af en start på ugen.

Det blev til fire koncerter fordelt ud over formiddagen, hvor børnene ikke kun havde mulighed for at rocke med til de fede toner, men også få et bedre indblik i, hvad musikgenren heavy metal egentlig er.

Imellem sangene ville musikerne nemlig bruge et øjeblik på at forklare, hvad ting som progressiv rock er, hvilke fordomme genren ofte er associeret med, og hvordan musikken har haft indflydelse på deres liv.

Koncerten var med til at sætte fokus på dansk musik, der i hele landet er i fokus her i uge 44, når der for 20. gang er Spil Dansk-uge.

Annonce

Spil Dansk i corona-tiden

På trods af - eller måske netop på grund af - den måde, hvorpå corona-virussen har påvirket folk i musikkens verden, gennemføres Spil Dansk-ugen stadig.

I år er ugen lanceret med overskriften "Musikken overgiver sig aldrig", og formanden for Spil Dansk, Jørgen Thorup, mener, at der netop nu er virkelig meget brug for, at danskerne rykker sammen om den danske musik.

- 2020 har været et barskt år for blandt andre musikere, arrangører og hele festivalfolket. Derfor er det skønt, at Spil Dansk-ugen kan gennemføres, siger han.


2020 har været et barskt år for blandt andre musikere, arrangører og hele festivalfolket. Derfor er det skønt, at Spil Dansk-ugen kan gennemføres.

Jørgen Thorup, formand for Spil Dansk


Ugen er dog påvirket af tidens stramme sundhedsrestriktioner, og mange begivenheder er derfor nedskaleret - og nogle få aflyst.

Selvom man i Viborg Kommune følger regeringens forsamlingsforbud på 10 - også for kulturelle arrangementer på biblioteket - er der stadig nogle Spil Dansk-begivenheder. Hele programmet kan ses på Spil Dansks hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce