Annonce
Rundt om Viborg

Mandeløbet i Sparkær bliver afviklet

Sparkær Mandeløb den 22. juni bliver gennemført uanset hvad. Arkivfoto: Benjamin Christensen
Mandeløbet i Sparkær den 22. juni bliver afviklet under en eller anden form - men Sparkær IF´s formand håber på, at der den 8. juni åbnes for, at der kan forsamles flere mennesker, hvilket vil lette afviklingen af løbet.
Annonce

Sparkær: - Mandeløbet bliver afviklet. Om ikke andet så må vi improvisere.

Sådan lyder det fra formanden for Sparkær IF, Hans Peter Johansen. Han sidder også med i klubbens løbsudvalg, og venter i spænding på statsministerens udmelding om en opblødning af forsamlingsforbuddet, som Mette Frederiksen (S) tidligere har stillet i udsigt med virkning fra den 8. juni. Her er der lagt an til, at man udvider fra 10 personer til, at man legalt kan forsamles 30 - måske op til 50 - mennesker ad gangen. Og det vil alt andet lige lette afviklingen af Sparkær Mandeløb, fastslår Hans Peter Johansen.

- Vi afventer åbningen og håber på mest muligt den 8. juni eller tidligere. Men vi afvikler mandeløbet uanset hvad. Så vi må sende folk afsted i hold, eller hvad vi nu finder ud af. Vi har jo heldigvis godt med plads herude. Men det er klart, at hvis vi gerne må samles 50, så bliver det nemmere. Spørgsmålet er om, at vi må samles 50 i to hold. Det skal vi havde styr på de kommende dage, siger Hans Peter Johansen.

Sparkær IF har siden 2010 arrangeret Sparkær Mandeløb, der som navnet antyder er et løb for mænd, med en rute på seks kilometer og øl eller sodavand og en grillpølse med i deltagergebyret på en rund halvtredser. Der har været op til omkring 70 deltagere, men normalt ligger deltagertallet på omkring 50 plus.

Sparkær IF står også bag det traditionsrige Fjendsløbet, der den 12. maj skulle have været afviklet for 38. gang. Det blev dog aflyst på grund af corona-krisen.

- Derfor kunne det også være rigtigt godt at få afviklet et løb i år, siger Hans Peter Johansen.

Fjendsløbet trak sidste år 215 løbere ud på de tre distancer i og omkring Sparkær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Annonce