Annonce
Viborg

Mandsdomineret Venstre-liste

Åse Kubel Høeg er en af blot fire kvinder på Venstres liste. Hun står på en tredjeplads på listen, hvor kandidaterne er opstillet sideordnet. Arkivfoto: Morten Dueholm

Kun fire af de 24 opstillede kandidater til kommunalvalget for Venstre er kvinder.

Viborg: Efter opstillingsmøder i Venstres otte vælgerforeninger i Viborg Kommune og i Venstres Ungdom er den endelige liste over kandidater til kommunalvalget den 21. november klar. Den endelige liste tæller 24 kandidater, og af dem er kun de fire kvinder, mens mænd indtager de resterende 20 pladser på listen.

De fire kvinder er de to nuværende byrådsmedlemmer Åse Kubel Høeg og Karin Clemmensen samt Britta Leth, der i dag er førstesuppleant til byrådet for partiet og Anne Mette Kleist Kristoffersen, der er ny som kandidat.

- Nej, fire kvinder er da ikke mange, og vi kunne godt tænke os, at der var flere. Vi har også været i kontakt med flere kvinder end de fire, men af forskelige årsager var de ikke klar til at stille op denne gang.

Det siger formanden for Venstres kommuneforening, Anders Jensen, der tilføjer, at partiet ikke har regler eller hensigtserklæringer om, at der skal være en vis andel af kvinder på opstillingslisterne.

- Det er lidt tilfældigt, hvordan tingene falder ud - også fordi vi jo opstiller kandidater decentralt i hver af de otte vælgerforeninger. Og to af de nuværende byrådsmedlemmer som ikke genopstiller, Nina Hygum og Gudrun Bjerregaard, står til at blive afløst af mandlige kandidater, føjer formanden til.

I det nuværende byråd er Venstre det største parti. Ved valget i 2013 fik partiet valgt 12 medlemmer, men siden er gruppeformanden Jens Rohde skiftet til De Radikale Venstre.

- Vi vil være rigtig godt tilfredse med at få valgt det samme antal til byrådet, som vi har nu. Og med en god geografisk og aldersmæssig spredning blandt kandidaterne bør vi kunne appellere til mange vælgere, siger Anders Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce