Annonce
Erhverv

Mange kroner i erstatning til midt- og vestjyske HK’ere

Marianne Køpke glæder sig over, at det "kun" er blevet til 3,9 millioner kroner fra Lønmodtagernes Garantifond i 2020. Foto: HK
Mange midt- og vestjyske HK’ere fik brug for hjælp fra fagforeningen i 2020. I alt blev der hentet godt 23 millioner kroner hjem i erstatninger.

Viborg: Godt 3,9 millioner kroner har HK Midtvest i 2020 hjulpet medlemmerne med at hente ud af Lønmodtagernes Garantifond. Fonden træder til og sikrer de ansattes løn, når en arbejdsgiver må dreje nøglen i en konkurs. Tallet er faktisk lavt i forhold til tidligere år.

- Det er altid kedeligt for de medlemmer, der bliver ramt af en konkurs. Men det er glædeligt, at vi i et år med corona har kunnet "nøjes" med at skulle hente 3,9 millioner hjem. I 2019 lå tallet på 7,7 millioner kroner, og det kunne tyde på, at mange virksomheder i det midt- og vestjyske trods alle odds imod sig har klaret sig nogenlunde gennem krisen, siger afdelingsformand for HK Midtvest Marianne Køpke i en pressemeddelelse.

Af de knap 18 millioner kroner, afdelingen har hentet hjem i alle typer af faglige sager, inklusiv beløbet fra Lønmodtagernes Garantifond – kommer de godt 13 millioner kroner fra arbejdsgivere på det private arbejdsmarked – Privat og Handel – mens man på det offentlige område – Kommunal og Stat – måtte betale godt fire millioner kroner til medlemmerne.

Herudover er der i arbejdsskadesager blevet udbetalt godt 5,1 millioner kroner til de midt- og vestjyske HK-medlemmer i 2020. Alt i alt blev der hentet godt 23 millioner kroner hjem i erstatninger i det forgangne år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

VFF-træner har respekt for toprival - men tager til Silkeborg for at udbygge forspringet

Annonce