Annonce
Bjerringbro

Mange små julegudstjenester

Der bliver travlhed i de lokale kirker den 24. december.
Præsterne får travl juleaften, da man i mange sogne har valgt at holde endnu flere gudstjenester end normalt.
Annonce

Bjerringbro og omegn: Mens de fleste af os begynder at drosle ned på aktiviteter og på arbejde, i forventning om en stille og rolig jul, er der helt andre boller på suppen i landets kirker.

Det er et kendt faktum, at julen, sammen med påsken, er en af de mest travle tidspunkter for kirkerne og præsterne. Især i juletiden får kirkerne stort rykind - i særdeleshed den 24. december, hvor mange danskere ynder at smutte til julegudstjeneste, inden de slår sig ned omkring det veldækkede julebord.

I år er tingene dog noget anderledes. Modsat de fleste andre kulturinstitutioner og tilbud er kirken stadig åben for besøg og julegudstjeneste, men på grund af corona er der blevet tænkt alternative tanker  for at løse opgaven.

I de fleste kirker bliver der derfor holdt ekstra mange, men kortere julegudstjenester, og nogle steder deles flere præster om de mange gudstjenester, mens det andre steder er en enkelt præst, der står for det hele.

I Bjerringbro Kirke er der således seks julegudstjenester den 24. december fordelt mellem sognepræst Gitte Korsholm Wamberg og provst Bjarne Markussen, mens sognepræst Knud Bunde Fries står for i alt syv gudstjenester, der finde sted i Ulstrupbro, Sdr. Vinge og Vester Velling kirker.   Selvom det er korte gudstjenester på en halv time hver, så får den gode Ulstrup præst en travl 24. december.

Ikke alle gudstjenester foregår inde i kirken. I Rødkærsbro har man valgt at flytte julegudstjenesterne fra Vindum-Brandstrup kirker til Rødkærsbrohallen, der kan rumme langt flere mennesker. I Lee Kirke har man valgt at rykke gudstjenesterne udenfor - istedet holdes de her på kirkegården med levende musik og i faklernes skær.

Ens for alle gudstjenester - uanset hvor - er, at man skal huske at tilmelde sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce