Annonce
Rundt om Viborg

Mange vil hjælpe til med klubhusbyggeri

Den seneste skitse af hvordan et fremtidens klubhus i Bjerregrav kommer til at se ud. Det opfylder alle krav til et tidssvarende møde- og samlingssted for en idrætsforening.
Der er heldigvis rigtig mange borgere, der har lyst til at give en hjælpende hånd med til klubhusbyggeriet i Bjerregrav. Det stiller imidlertid store krav til planlægning, og den opgave er man i gang med nu.

Bjerregrav: I Bjerregrav skorter det ikke på hjælpsomme borgere, der er parat til at give en hånd med, så det nye klubhus kan blive en realitet. Det har Hersom-Bjerregrav Idrætsforening kunnet konstatere efter et informationsmøde tidligere på ugen.

- Jeg synes faktisk, det har været en fornøjelse, fastslår Henrik Flensborg Hansen, formand for Hersom-Bjerregrav Idrætsforening.

Til mødet kunne interesserede melde sig som frivillige, og det var blandt andet med det mål for øje at få sig sporet ind på, hvad folk hver især kan bidrage med - og få sat navne på, hvem der løser de forskellige opgaver.

Cirka 50 interesserede var mødt frem og gav tilsagn om hjælp på den ene eller anden vis.

- Derudover var der cirka 25-30 mand, der var forhindret i at komme til mødet, men stadigvæk gerne vil hjælpe til. Så vi er selvfølgelig meget fortrøstningsfulde om den del af det, siger formanden.

Annonce
HBI's nuværende klubhus er bedaget og slidt, og står over for en udskiftning. Arkivfoto.

Borgerindsamling

På aftenen blev der også orienteret om hvor langt projektet er lige nu. Økonomisk mangler man cirka 400.000 kroner - penge som man håber kan komme ind via borgerbidrag og forskellige fondsansøgninger.

En borgerindsamling har været i gang et stykke tid, og her kan man via linket https://gaveindsamling.dgi.dk/ donere et beløb. Henrik Flensborg Hansen fortæller, at donationen kan trækkes fra i skat, og hvis man benytter linket, sker det automatisk.

- Vi har husstandsomdelt en flyer, hvor der står en vejledning til hvordan man gør. Derudover har vi været til stede flere gange hos købmanden for at vise folk hvordan man gør, for der er rigtig mange, der har spurgt til det, fortæller Henrik Flensborg Hansen, der har tiltro til at det lykkes at samle mere end de 40.000 kroner ind, man allerede har i hus via borgerbidrag.

- Reelt set varer indsamlingen til efteråret, så det kan sagtens nås endnu. Derudover er der forskellige fonde, som vi har modtaget positive tilkendegivelser fra men ikke noget endeligt. Dem håber vi også på, siger han.

Sætte navn på opgaverne

For byggeriet gælder det, at nedrivningstilladelsen allerede er i hus, og byggetilladelsen - hvis alt går vel - kommer sidst i februar. Derefter kan man gå i gang med nedrivningen af det eksisterende klubhus, og det er blandt andet også derfor, at Henrik Flensborg Hansen og de øvrige frivillige i Hersom-Bjerregrav Idrætsforening, gerne vil have forbundet de forskellige opgaver med nogle konkrete navne.

- På mødet delte folk sig op efter kompetencer og kunnen og alle grupperne fik noteret opgaverne og sat tid på. Det er vigtigt, at der er nogen, der er ansvarlige for hver deres, for vi i bestyrelsen kan ikke være dem, der hver dag efter arbejde holder øje med at tingene bliver gjort, og derfor er det vigtigt, at inddrage så mange som muligt og at alle ved præcis hvad og hvornår, de skal bidrage med noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Rundt om Viborg

Afviser igen Apple-indblanding: Mail puster til konspirationsteori om Tjele-vindmøllerne

Viborg FF For abonnenter

Flere mandetimer til fysisk træning skal hjælpe unge spillere med vanskeligt spring

Rundt om Viborg

Konservative vil ikke lade sig presse: Siger nej til vindmøllepark

Annonce