Annonce
Rundt om Viborg

Mange vil med til Kalkmineløbet

Omkring 2900 løbere har sikret sig et startnummer til næste års udgave af Kalkmineløbet efter, at salget af startnumre begyndte søndag morgen. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Der var ekstraordinært tryk på, da startnumrene til næste års Kalkmineløbet ved Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber blev sat til salg søndag. Flere distancer er udsolgte.

Mønsted: De mest populære distancer er allerede udsolgt til næste års udgave af Kalkmineløbet i naturen omkring Daugbjerg og Mønsted Kalkgruber.

Søndag morgen begyndte salget af startnumre, og det gik forrygende, fortæller Rasmus Jønsson, der er med i styregruppen for arrangørerne, nemlig løbeklubben Team Mønsted, som er en afdeling under Mønsted IF.

- Det var en forrygende start. Vi er vant til, at det går hurtigt, men det gik ekstraordinært hurtigt i år, og udover de meget populære distancer, der hurtigt blev udsolgt, så er der også flere end sædvanligt, der har meldt sig på de rigtigt lange distancer. Og her venter deltagerne typisk lidt med at melde sig til. Og vi hørte fra Sportstiming, der står for selve salget af startnumre, at de kunne se, at der var dobbelt så mange koblet på serveren, da salget gik i gang, i forhold til for et par år siden, siger Rasmus Jønsson.

Kalkmineløbet er specielt i forhold til tilmelding på den måde, at der er loft over antallet af deltagere på de enkelte starter for at sikre sig, at der ikke opstår for mange flaskehalse på ruten. Derfor er der lavet et system, hvor man får et kønummer, når man melder sig til.

- Det forløb godt. Der er altid nogen, der ikke er tilfredse, hvis de ikke fik et startnummer, men i år har der ikke været noget, siger Rasmus Jønsson.

Annonce

Godt 3400 løbere

Mellem 3400 og 3500 løbere alle inklusive er med, når kalkmineløbets forskellige distancer skydes i gang hen over dagen på flere tidspunkter i løbet af Kristi himmelfartsdag næste år - nærmere betegnet den 21. maj 2020.

Den mest populære distance - nemlig den kvarte maraton på godt 10 kilometer, er udsolgt, selv der om der er fire starter på den rute. Ikke mindre end 1450 løbere skal afsted på den distance.

Også børneløbet med plads til 250 børneløbere og den halve maraton er udsolgt, lige som 6,54 kilometer ruten er så godt om udsolgt, selvom der som noget nyt er to starter og plads til i alt 650 løbere.

I alt udgør de udsolgte distancer omkring 2900 løbere, hvilket giver resterende omkring 500 startnumre til de lange distancer, nemlig maratondistancen på godt 42 kilometer, Badman på godt 52 kilometer, 10 timers Dracula og den helt nye stafet, hvor op til fire løbere på et hold kan deles om fire gange ruten på godt 10 kilometer - man kan også være to på holdet.

Det er 12. gang, at Kalkmineløbet bliver afholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce