Annonce
Rundt om Viborg

Mangler bestyrelsesmedlemmer: Skæbnetime for lokal borgerforening

Der var flag i gaden, da Løgstrup Borgerforening kunne fejre 100 års jubilæum i januar 2017. Nu er foreningen truet af opløsning. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen
Løgstrup Borgerforening kan være fortid, hvis ikke der findes tre manglende bestyrelsesmedlemmer til den kommende ekstraordinære generalforsamling.

Løgstrup: Det kan være slut med at have en borgerforening i Løgstrup efter mere end 100 år, hvis ikke der dukker nye kommende bestyrelsesmedlemmer op, når der holdes ekstraordinær generalforsamling for borgerforeningen den 16. juni.

Konsekvensen af ikke at kunne stille med fuldtallig bestyrelse er nemlig opløsning af foreningen, fremgår det af indkaldelsen til den ekstraordinære generalforsamling, der holdes i Løgstrup Sognegård.

Den ekstraordinære generalforsamling er indkaldt, fordi man ikke til den ordinære generalforsamling den 25. maj kunne finde nye medlemmer til bestyrelsen, der i forvejen kun tæller tre medlemmer: Formand Maj-Britt Mogensen, næstformand Dorte Andersen og sekretær Annette Clausen. Førstnævnte er klar på et genvalg, mens Dorte Andersen ønsker at stoppe, og Annette Clausen ikke er på valg.

Annonce

Mangler tre

Med andre ord er der kun to medlemmer af bestyrelsen, så der mangler faktisk tre medlemmer og en suppleant, fortæller formanden.

- Man kan sige, at problemet stammer tilbage fra efteråret 2020, hvor vi holdt udskudt generalforsamling i august, og hvor der heller ikke kunne findes nye medlemmer til bestyrelsen. Dengang sagde vi så ja til at fortsætte et halvt år som en trio, da var udsigt til en generalforsamling i januar. Den blev så også udskudt til den 25. maj, og der var altså stadig ikke nok til at samle en bestyrelse, siger Maj-Britt Mogensen.

Det har også betydet, at bestyrelsen for at hellige sig forberedelserne til den ekstraordinære generalforsamling har aflyst et foredrag med Jørgen Breum Hansen den 3. juni, flagalléen til byfesten den 11. og 12. juni og desuden sankthans-arrangementet den 23. juni.

Annonce

Svært at forstå

Maj-Britt Mogensen er tilflytter og kom med i borgerforeningens bestyrelse i 2019 og har svært ved at forstå, at det er så svært at samle en fuldtallig bestyrelse i borgerforeningen i en by som Løgstrup.

- Udover bestyrelsen og udviklingsrådet kom der tre til generalforsamlingen, og ingen havde lyst til at gå ind i bestyrelsen. Og med over 200 husstande som medlemmer skulle man tro, at der var nogen, der ville være med. Så jeg er lidt uforstående overfor, at det er så svært. Men det er altså knald eller fald nu for foreningen, siger Maj-Britt Mogensen.

- Og det vil da være synd for byen at miste borgerforeningen efter mere end 100 år. Det er jo ikke kun arrangementer, flagallé og sankthans, men også et talerør for byen, der forsvinder, siger Maj-Britt Mogensen.

Blandt de øvrige planlagte arrangementer fra borgerforeningens side i år er foredrag fællesspisning, ølsmagning og blandt andet juletræsfest.

Man skal være medlem af foreningen og i øvrigt have coronapas eller en frisk test for at kunne deltage i generalforsamlingen.


Jeg er lidt uforstående overfor, at det er så svært. Men det er altså knald eller fald nu for foreningen.

Maj-Britt Mogensen, formand for Løgstrup Borgerforening.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce