Annonce
Rundt om Viborg

Mangler elever: Friskole er ikke helt i mål endnu

Friskolen Karup får til huse i lejede lokaler i Sdr. Resen - i forbindelse med Hedens Efterskole (tidligere Kongenshus Efterskole). Her ses skoleleder Heidi Rajah Madsen i et af undervisningslokalerne - sammen med bestyrelsesmedlemmerne Ian Kristensen og Uffe Møller. Arkivfoto: Morten Pedersen
Friskolen Karup mangler en enkelt elev for at kunne begynde efter sommerferien, men lederen er overbevist om, at man nok skal "komme i mål".
Annonce

Karupegnen: - Vi lægger vægt på at være ærlige, og vi må erkende, at vi ikke helt er i mål endnu.

Det siger Heidi Rajah Madsen, initiatitager og nu også leder af den kommende Friskolen Karup, som skal åbne efter sommerferien.

Lige nu har skolen tilmeldt 13 elever, og det er i henhold til friskolelovgivningen én for lidt til at kunne begynde.

- Men jeg er overbevist om, at vi nok skal nå det. Forældre til 10 elever har vist interesse, og jeg tror på, at nogle af dem vælger os, siger Heidi Rajah Madsen.

Skoleleder Heidi Rajah Madsen er overbevist om, at Friskolen Karup får elever nok til at kunne åbne efter sommerferien - selv om der endnu mangler én. Arkivfoto: Morten Pedersen

Friskolen Karup begynder i lejede lokaler ved efterskolen i Sdr. Resen - den åbner også efter sommerferien under navnet Hedens Efterskole.

Skolen får således - i hvert fald de første år - hjemsted ni kilometer fra Karup by, og friskolefolkene lægger i den forbindelse vægt på at få udbredt kendskabet til, at der bliver en busordning, så børnene kan blive fragtet frem og tilbage.

- Det er vigtigt for mange, har vi erfaret, siger Heidi Rajah Madsen.

Annonce

Forældres skole

I Sdr. Resen får friskolen rådighed over flere undervisningslokaler, idrætshallen samt store udenoms-arealer og tæt adgang til naturen. Det passer fint med, at skolen vil lægge vægt på blandt andet bevægelse og udeliv.

I Sdr. Resen får Friskolen Karups børn foruden både en idrætshal og klasselokaler også masser af udenomsarealer at boltre sig på. Arkivfoto: Morten Pedersen

Fællesskab og forældrenes engagement og medbestemmelse er andre nøgleord.

- Det skal være forældrenes skole - ikke kommunens, har Heidi Rajah Madsen selv udtrykt det.

Hun håber, at der i løbet af skoleåret kommer flere elever til.

- Erfaringerne siger, at det i første omgang handler om at komme i gang, så folk har noget at forholde sig til.

Selv om undervisningen først går i gang om cirka fem uger, er forberedelserne forlængst begyndt. Foruden lederen er der ansat yderligere en lærer samt to pædagoger.

Annonce

Sommerarbejdsdage

Bestyrelsen for foreningen bag Friskolen Karup er også involveret på forskellig vis. Blandt andet står en for at indsamle alle mulige materialer, møbler og interiør, som kan bruges.

Udeliv og natur kommer til at spille en vigtig rolle for for Friskolen Karup. Her ses skoleleder Heidi Rajah Madsen samt bestyrelsesmedlemmerne Ian Rix Kristensen og Uffe Møller ude i skolens grønne omgivelser. Arkivfoto: Morten Pedersen

- Vi overtager jo en del skolemøbler derude, men vi bruger andre møbler, bøger, køleskab og andet, som folk har lyst til at give. Det vil også få eleverne til at føle ekstra ejerskab til tingene, mener Heidi Rajah Madsen.


Erfaringerne siger, at det i første omgang handler om at komme i gang, så folk har noget at forholde sig til

Heidi Rajah Madsen, leder af den kommende Friskolen Karup


Forældrenes deltagelse - også i det praktiske - er både nødvendig og vigtig. Til en begyndelse bliver der hen over sommeren arrangeret flere arbejdsdage, som de kommende forældre opfordres til at deltage i.

Annonce
Annonce
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sport For abonnenter

Viborg FF-anfører glad for ekstra præstationspres - nu er der ingen undskyldninger

Annonce