Annonce
Viborg

Dronningen fik trøfler i julegave: Asti er nu leverandør til Det Kongelige Danske Hof

Den lokale trøffel-hund, Asti, kunne holde juleferie efter en veloverstået heltegerning. På to måneder har hun snuset sig frem til knap to kilo trøfler og kan nu kalde sig Kongelig Hofleverandør af trøfler. Privatfoto
Viborgs trøffel-hund, Asti, kan nu kalde sig leverandør til Det Kongelige Danske Hof.

Viborg: En del af julelækkerierne på Marselisborg Slot har i denne jul bestået af trøfler. Mere præcist trøfler der nærmest er fundet i Dronningens egen baghave.

For få måneder siden var der ikke fundet flere end 26 danske sommertrøfler i over 100 år. Den statistik har viborgenseren Rune Richtendorff og hans trøffel-hund, Asti, gjort godt og grundtig op med.

Ind til videre har makkerparret siden oktober fundet knap to kilo trøfler - eller mere præcist 113 trøfler - i den danske muld. Langt de fleste har Asti snuset sig frem til i Marselisborgskovene nær slottet ved Aarhus.

Denne håndfuld lækre ny-opgravede sorte guldklumper mæskede kongefamilien sig i til jul. Privatfoto
Annonce

Kontaktet af hoffet

Det er et faktum, at Danmark ikke længere kan betragtes som et ”trøffelløst land”, og selvom én af de førende restauranter i Aarhus, Restaurant Frederikshøj, allerede er blevet fast aftager af de mange lokale trøfler, blev hundeejer Rune Richtendorff, der til daglig er folkeskolelærer og underviser på Nordre Skole i Viborg, dog noget forbløffet, da han i december blev kontaktet af hoffet, der havde hørt beretninger om de mange trøffelfund.

Majestæten og hele den royale familie ville gerne smage de lokale trøfler, lød beskeden.

- Jeg var da lidt spændt på, om vi kunne finde nogen. Trøffelsæsonen går fra juni til december, og nu, hvor Dronningen gerne ville smage de lokale trøfler, var der jo et vist pres på, fortæller Rune Richtendorff.

Annonce

Parkerede ved slottet

Det viste sig at være lige så nemt at finde trøfler til Dronningen, som det havde været at finde trøfler for sjov.

Den 20. december tog Rune Richtendorff og hans hund på skovtur i Aarhus og fandt forholdsvis hurtigt en god håndfuld trøfler - 140 gram, som hundeejeren tog med hjem til Viborg, rensede og puttede i en flot krukke. Dagen efter drog han sammen med sin kone og sin 11-årige søn til Marselisborg Slot for at aflevere de sorte guldklumper i det royale køkken.

Ud over trøflerne havde Rune Richtendorff vedlagt et brev med billeder af sin Lagotto-hund og lidt forklaring om hunderacen, der er kendt for sine eminente evner for trøffelsporing, samt en detaljeret fortælling om den trøffel-rejse, han og Asti har været på de seneste måneder.

- Vi fik lov til at parkere bilen helt oppe ved slottet. Det var en spøjs oplevelse, for slottet er jo lukket for offentligheden, når Dronningen og hendes familie bor der. Der kom også en garder og stak hovedet ind i bilen og kiggede meget undrende på os, men så kunne vi jo fortælle, at vi var trøffelleverandører, griner Rune Richtendorff.

Rune Richtendorff, der er lærer på Nordre Skole, er stolt af sin hund, hvis trøffelbedrifter nu er kendt også i kongehuset. Privatfoto
Annonce

Royal trøffelros

Rune Richtendorff og hans familie mødte ikke Dronningen, men Viborg-familien fik en lang snak med chefkokken.

Siden har hundeejeren modtaget en SMS fra chefkokken om, at den royale familie roser de lokale trøfler, samt et takkebrev fra Dronningen (med et hundefrimærke på), der bedyrer, at hun synes, hele trøffelhistorien er ”en meget spændende beretning”.

Annonce

Leder videre på Viborg-egnen

Indtil videre har Rune Richtendorff og Asti ikke fundet trøfler på Viborg-egnen, selvom de har søgt både i Dollerup, Hald Ege og flere andre gamle skove.

Men trøffel-hundeejeren er sikker på, at 2020 bliver året, hvor Viborg-egnen kommer på trøffellandkortet.

- Ingen troede på, at vi ville finde trøfler i Danmark, og vi har fundet næsten et kilo om måneden. Så bare vent og se, der er også trøfler i Viborg. Man skal bare lede de rigtige steder, lyder det optimistisk fra Rune Richtendorff – nu Kongelig Hofleverandør – af trøfler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce