x
Annonce
Erhverv

Fremgang for Agilease: Eksklusive biler til erhvervslivet er en god forretning

Agilease har mere end fordoblet sit overskud på et år. Arkivfoto: Preben Madsen
Leasing af let brugte, eksklusive biler til erhvervslivet har vokset sig til at blive en rigtig god forretning for Viborg-firmaet.

Viborg: Det er gået pænt fremad for billeasingfirmaet Agilease de seneste år, hvor overskuddet år efter år er blevet stille og roligt større. Der er dog ikke meget stille og roligt over det seneste regnskab for 2018/2019, hvor der er landet et overskud på 5,6 millioner kroner efter skat. Det er mere end en fordobling i forhold til 2017/2018, hvor overskuddet lød på 2,1 millioner kroner efter skat.

Regnskabet kunne oven i købet have været markant bedre, hvis ikke selskabet havde måttet hensætte knap tre millioner kroner til et muligt tab. Selskabet blev nemlig i regnskabsåret udsat for en svindel/bedrageri-sag vedrørende en af sine tidligere underleverandører. Sagen er politianmeldt og efterforskes stadig.

Til trods for tabshensættelsen i forbindelse med svindelsagen betegnes årets udvikling og resultat da også i årsrapporten for "yderst tilfredsstillende."

Annonce

Specielt koncept

Ifølge direktør og partner Klaus Johannesen er der flere forklaringer på den markante fremgang, selvom hans umiddelbare og ganske bramfrie forklaring er, at de er "pissedygtige" hos Agilease.

- Det er vi da, men der er også en generel markedsfremgang i leasingmarkedet, og så har vi et ret specielt koncept hos Agilease, som vi kalder operationel leasing. Det er aftaler, hvor service, reparation, lånebil, vejhjælp, vinter- og sommerdæk og meget mere er med, og hvor kunderne dermed kender alle omkostninger ud over brændstof. Vi er nok også mere fleksible end rigtig mange af vore konkurrenter, ligesom vi har gjort det til et speciale at lease let brugte, eksklusive biler til erhvervslivet. Der har vi nok ramt helt rigtigt, siger Klaus Johannesen.

Årets fine resultat er da også opnået på baggrund af en bruttofortjeneste på næsten 50 millioner kroner mod 33 millioner kroner i 2017/2018.

Klaus Johannesen ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvordan eller af hvem Agilease er blevet svindlet så voldsomt, at man har måttet hensætte næsten tre millioner kroner til et muligt tab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vi passer på hinanden

Viborg

Psykisk sårbare lider i coronakrisen

Annonce