Annonce
Viborg

Markant kunstværk lander i Viborg i næste uge

Det store værk placeres foran landsrettens hovedindgang. Arkivfoto: Morten Dueholm
Et timeglas på fem meter i højden, og som vejer tre et halvt ton, afsløres på fredag.

Viborg: Et tonstungt kunstværk præsenteres i næste uge. Værket, som er fremstillet af kunstneren Mogens Møller, bliver et af de største og mest markante i Viborg. Det er finansieret af Ny Carlsberg Fondet og præsenteres fredag den 15. november klokken 13.00.

Værket er af bronze, og Mogens Møller har arbejdet på det siden 2016. Nu er der altså endelig udsigt til, at det kan komme til sin ret foran Vestre Landsret på Asmildklostervej.

- Det tager sin tid at støbe en figur af den størrelse i bronze, konstaterer Mogens Møller, der tidligere har lavet en række udsmykningsarbejder rundt omkring i landet, blandt andet på Aalborg Universitet og Axeltorv i København.

Han glæder sig til at vise det store timeglas, som værket er formet som, frem.

- Det imødeser jeg med spænding. Der er lavet nogle grafiske gengivelser af, hvordan det vil se ud i forhold til bygningsværket, men det er jo aldrig helt det samme som at se det i virkeligheden. Den fysiske tilstedeværelse er en oplevelse, jeg endnu har til gode, siger han.

Folkebladet talte med den 85-årige kunstner i december sidste år. Her sagde han blandt andet:

- Det er et temmelig stort værk af en bronzefigur at være. Det er da også en betydningsfuld opgave, idet at Vestre Landsret er en så betydningsfuld institution, som er med til at sætte standarden for ret og uret i vores land. Det ligger der en vis pondus i, og det betyder bestemt noget særligt for mig, siger Mogens Møller.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce