Annonce
Debat

Markant løft i ældres indkomst er godt nyt

Læserbrev: Ældre danskere oplever et markant løft i indkomsten i disse år, og deres indkomstfremgang er betydeligt større end andre aldersgruppers. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som PFA har analyseret.

Mens danskernes gennemsnitlige indkomst er steget med 12,8 pct. fra 2012 til 2020, er indkomsten for de 60-64-årige steget med 20,7 pct. i samme periode. Og for de 65-69-årige og de 70-74-årige er indkomsten i perioden steget med hhv. 19,6 pct. og 19,8 pct.

Der er tale om stigninger efter inflation, altså reel stigning i købekraft.

Annonce

At indkomsten de sidste otte år er vokset mest for de ældre danskere over 60 år, hænger sammen med, at tilbagetrækningsalderen er stigende herhjemme. Det betyder, at markant flere danskere bliver længere på arbejdsmarkedet, hvilket giver en højere indkomst, da de derved får løn frem for pension.


Markant flere danskere bliver længere på arbejdsmarkedet, hvilket giver en højere indkomst, da de derved får løn frem for pension.


Samtidig er stigningen i de ældres indkomst også udtryk for, at danskerne har stadig større opsparinger, når de trækker sig tilbage. For udbygningen af pensionssystemet betyder, at flere og flere danskere går på pension med en fuld arbejdsmarkedspension foruden folkepension og ATP, og det løfter naturligvis deres samlede indkomst.

Det markante løft i ældres indkomst er gode nyheder. For den øgede indkomst går hånd i hånd med, at vi lever længere, og at vi samtidig har stigende forventninger til vores levestandard som pensionister, hvor mange har lyst til, råd til og helbredet til at fortsætte en aktiv livsstil.

Vi kan forvente, at udviklingen vil fortsætte i de kommende år, og at de ældres indkomst fortsat vil stige, i takt med at tilbagetrækningsalderen løbende hæves, og flere indbetaler til en pensionsordning i løbet af et helt arbejdsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce