Annonce
Erhverv

Markant nedgang i overskuddet hos Gøma

Gømas overskud er blevet markant reduceret. Arkivfoto: Morten Dueholm
Omkostningerne til udvikling af eget produktprogram har været store for gødningsmaskine-producenten.

Viborg: Gødningsmaskine-producenten Gøma fra Viborg har haft en stor nedgang i overskuddet i det forgangne år, hvor resultatet på bundlinjen efter skat lød på 729.000 kroner. Det er en nedgang i forhold til regnskabsåret 2017/2018 på over to tredjedele. Dengang lød overskuddet nemlig på godt 2,3 millioner kroner.

Årets overskud efter skat er opnået på et driftresultat på 4,4 millioner kroner, hvilket ifølge ledelsesberetningen ikke er tilfredsstillende.

"Driftsresultatet for koncernen på 4,4 millioner kroner lever ikke op til ledelsens forventninger", hedder det således i beretningen, hvor større investeringer i eget produktprogram, en udvidet opbygning af egenproduktion og en svag svensk valuta gives som de primære forklaringer på nedgangen.

Den er da også ganske markant i forhold til året før, hvor driftresultatet var på 7,1 millioner kroner.

Annonce

Tro på fremtiden

De større investeringer i eget produktprogram har nu ikke kun været en udgift. Produktprogrammet har opnået en dominerende position i Skandinavien, og Gøma er lykkedes med bearbejdning af det stagnerende svenske marked for gødningsmaskiner.

Desuden er produktprogram og organisation blevet gearet til initiativer rettet mod de største europæiske markeder uden for Skandinavien.

"Med disse iværksatte initiativer forventer ledelsen fremgang i indtjeningen i de kommende år", hedder det således i ledelsesberetningen under forventninger til fremtiden.

Gøma beskæftiger omkring 75 personer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsråd vil modernisere ledelsen

Annonce