Annonce
Viborg

Markant skulptur er ved at forfalde - den rådner væk

Vartegnet for Nordisk Park har det ikke for godt. Det er hårdt angrebet af råd. Foto: Niels-Chr. Jönsson
Vartegnet for Nordisk Park, det store "N", er ved at miste sin tværbjælke. Den rådner væk.

Viborg: Vartegnet for Nordisk Park på østsiden af Søndersø, det store "N" i granit og træ, er ved at forfalde - eller i hvert fald en del af det.

Det er den store tværbjælke i norsk skovfyr, der bogstaveligt talt er ved at rådne væk. Desuden mangler den ring i finsk messing, der oprindeligt var placeret på midten af bjælken, men den har vistnok været forsvundet i en del år.

Under alle omstændigheder skal der nu ses nærmere på skulpturen, der er lavet af den lokale kunstner Jørgen Glud.

- Vi vil hurtigst muligt se på, hvordan vi kan få rettet op på skulpturen, for den er da helt tydeligt i en ringe forfatning, lyder det fra teknisk designer Jette Lundkvist fra Natur og Vand i Viborg Kommune.

Annonce
Det store "N" er skabt af den lokale kunstner Jørgen Glud.

Kontakt til kunstner

Om kommunen "blot" kan udskifte den rådne træbjælke af norsk tømmer, eller om kunstneren eventuelt skal ind over renoveringen af skulpturen, kan Jette Lundkvist ikke umiddelbart svare på.

- Nu vil vi i første omgang tage kontakt til kunstneren for at høre om hans holdning til det, og så må vi derefter tage stilling til, hvad der skal gøres, for selvfølgelig kan den ikke bare stå og falde sammen, siger Jette Lundkvist.

Kunstneren Jørgen Glud har brugt Viborg Domkirkes to tårne som inspiration for det store "N", der står som symbol for den nordiske tanke.

Vartegnet består af to otte meter høje granitsten fra Sverige. De er så forbundet som et "N" med et vældigt stykke tømmer af norsk skovfyr, der oprindeligt var påsat en ring af finsk messing.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce