Annonce
Viborg

Markeringen af 75-året for befrielsen flyttes

I disse dage må man ikke stimle sammen som på billedet, og derfor er fællessangsarrangementerne i anledning af 75-året for Danmarks befrielse flyttet til september.
Arrangementer med masser af fællessang skulle have markeret 75-året for Danmarks befrielse i maj måned. Men med landet i kollektiv isolation bliver de nu flyttet til starten af september.

Viborg: De to store alsang-arrangementer, der skulle have fundet sted den 3. maj på Viborg Teater og den 4. maj i domkirken og på Nytorv i anledning af 75-året for Danmarks befrielse, flyttes til starten af september.

De to arrangementer var en del af det storstilede Alsang 2020-projekt, som ønsker at hylde friheden, demokratiet og sammenholdet med fællessang landet over.

- Set i lyset af den alvorlige corona-krise er det ikke længere forsvarligt at samle mange mennesker til fællessang, siger Palle Friborg Kjeldgaard, der er medarrangør og desuden leder af Kulturskolen Viborg.

September er en særlig måned, når det gælder alsang. Flere end 720.000 danskere deltog ved alsangsstævner over hele landet i 1940. Arrangementerne flyttes derfor for at markere den historiske kulmination på fællessangen.

- Vi kommer til at fejre den smukke idé om alsang med masser af fællessang. Vi skubber en række planlagte optaktsarrangementer rundt om i kommunen til efter sommerferien og slutter af på Viborg Teater med en fællessangskoncert, fortæller Anders Hjorth Nielsen, som står bag foreningen Love2Sing, der er hovedaktør på Alsang 2020 i Viborg.

Den planlagte fællessangskoncert med korene VoxBox og Sing4Fun udskydes til søndag den 6. september, og man arbejder forsat på at finde en ny dato for arrangementet den 4. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Hospitalsledelsen kommenterer på 'stormvejr' i nyhedsbrev til medarbejderne

Annonce