Annonce
Mærkedag

Martin tog Bodil med sig fra præstegården

Bodil og Martin Nørgaard. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Bodil og Martin Nørgaard har i morgen krondiamantbryllup. Bodils forældre var forpagtere af præstegården i Hvorslev, hvor de ansatte Martin som bestyrer. De blev gift for 65 år siden.

Krondiamantbryllup: Bodil og Martin Nørgaard, Marenlund, Busbjergvej 80, Bjerringbro, kan i morgen, torsdag den 1. august, fejre deres 65 års bryllupsdag, - krondiamantbryllup.

Bodil, der i dag er 84 år, er født i Hvorslev Præstegård og tjente som ung på landet. Martin er 88 år og stammer oprindelig fra Hjermind.

Der var ti søskende i familien, så han var selv bare ti år, da han kom ud at tjene. Efter pladser på landet blev han ansat som bestyrer i Hvorslev Præstegård, som var forpagtet af Bodils forældre.

– Så jeg tog Bodil med mig derfra, som han med et lunt glimt i øjet fortæller det.

Annonce

Landbrug og heste

De købte et landbrug i Hjermind, som de drev i fire år.

Derefter købte de gård i Søndervinge, der blev deres bolig og arbejdsplads i 33 år. Her var der et alsidigt landbrug, som endte med at blive en produktion af grise.

På gården var der også heste, som Bodil havde stor fornøjelse af at passe op og ride på.

I en årrække havde de en grusgrav sammen med en kompagnon.

Ved pensionen købte de ejendommen Marenlund på Busbjergvej, som de har renoveret og bygget til, så der i dag er en stor velindrettet bolig med sø og skov omkring.

For nogle år siden fik Bodil et æsel i fødselsdagsgave, der havde været omkring hestemarkedet i Bjerringbro. Æslet er både kælent og omgængeligt, forsikrer hun.

Familien

Bodil og Martin Nørgaard havde den sorg for nogle år siden at miste en søn.

De har tre børn, hvoraf de to bor i Bjerringbro og den tredje i Oksbøl. Der er otte børnebørn og et oldebarn i familien.

I de yngre dage spillede Martin Nørgaard håndbold i Hjermind og Vellev, og han var i en periode håndbolddommer. Han synes, de gode gamle dyder med sport for motionens skyld nu er blevet ændret til et noget uskønt spil med vold og slagsmål på banen.

For mange år siden var de med på en god ferietur. Der var på gården investeret i en ny John Deere mejetærsker, og invitationen gjaldt at besøge fabrikken i Frankrig.

- Vi har gennem årene deltaget i sognets liv og været med til at arrangere høstfest og andre festlige sammenkomster. I pensionistårene har vi boet og levet her lidt uden for byen med et godt og frit liv midt i den grønne natur.

- Nogle gange kunne det være en fordel at bo inde i byen. Men vi har det jo også godt her, og vi keder os aldrig, slutter krondiamantparret, der får besøg af familie og gode naboer på selve dagen i morgen.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Kørte gennem landsby med 101 kilometer i timen: 37-årig i fængsel efter vanvidsture på Viborg-egnen

Viborg

Vinteren starter i august

Annonce