Annonce
Bjerringbro

Maskinhandel fylder 100 år

Fra venstre ses: Michael og Aksel Hylleberg, Per Rasmussen, Poul og Heine Hylleberg. Foto: Jens Anton Nordestgaard
Familien Hylleberg har i 100 år solgt kartoffelmaskiner. Det skal fejres.

Rødkærsbro: Grimme (Hylleberg) Skandinavien kan i år fejre 100-års jubilæum. Hylleberg blev grundlagt 1. november 1919 af Chresten Hylleberg og hans bror Niels Hylleberg. Firmaet startede op som en smedje på Søndergade i Rødkærsbro, hvor der blev bygget og udviklet flere typer af kartoffelmaskiner. I 1924 købte Chresten Hylleberg hele firmaet, og fortsatte med udvikling og produktion af kartoffelmaskiner. På grund af pladsmangel blev der i 1948 bygget en ny fabrik på Kjellerupvej i Rødkærsbro. Den blev udvidet til mere end dobbelt størrelse i 1961. Chresten Hylleberg døde i 1962. Fabrikken blev herefter videreført af Chrestens hustru, Signe Hylleberg, frem til 1969, hvor produktionen af Hyllebergs egne kartoffelmaskiner blev indstillet.

Import

I mellemtiden var anden generation af familien, Aksel og Poul Hylleberg, kommet hjem til virksomheden. I 1969 flyttede Hylleberg op i en nyere hal bag fabrikken, og her begyndte man importen af de tyske Grimme kartoffelmaskiner. I 70’erne solgtes der også vandingsmaskiner, og i 80’erne og 90’erne blev man importør af Krone maskiner fra Tyskland. Men det er kartoffelmaskinerne, der blev satset på.

I 90’erne startede tredje generation af familien - Michael og Heine Hylleberg - i firmaet. I 2008 blev et generationsskifte gennemført. Samtidig ændres virksomhedens navn fra Hylleberg A/S til Grimme Skandinavien A/S.

Ejerkredsen består i dag af Michael Hylleberg, Heine Hylleberg, Per Rasmussen og Grimme Landmaschinenfabrik. Der er 53 ansatte.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK For abonnenter

Karakterbogen: Flere spillere scorer højt efter forgæves fight

Annonce