Annonce
Viborg

Maskinmesterskole bliver en del af et nyt industriens hus i Viborg

"House of Industry" skal både rumme Viborg-afdelingen af Aarhus Maskinmesterskole, erhvervrådet, Center for Industri og en del af Mercantec. Illustration: Skala Arkitekter
Ejegod Ejendomme går lige efter nytår i gang med at opføre en 5000 kvadratmeter stor bygning - et midtjysk industriens hus - i banebyen.

Viborg: Når Aarhus Maskinmesterskole i 2021 rykker ind i Viborg, bliver det i det helt nybyggede "House of Industry" i banebyen, hvor også blandt andre Viborgegnens Erhvervsråd og Center for Industri kommer til at have til huse.

Det bliver Viborg-firmaet Ejegod Ejendomme, der kommer til at stå for byggeriet af House of Industry, og det glæder selvfølgelig direktør Jens Jakobsen, der for knap et års tid siden tog kontakt til Aarhus Maskinmesterskole, da han læste i folkebladet, at man havde planer om at åbne en afdeling i Viborg Baneby.

- Og så har vi arbejdet på projektet lige siden, så det er rigtig dejligt, at vi nu snart skal i gang med at opføre et hus, der ikke alene skal rumme maskinmesterskolen, men også dele af Mercantec, erhvervsrådet og Center for Industri. På den måde går det hele jo op i en højere enhed. Jeg ser det da som et stort plus for Viborg, at vi også på den måde får markeret, at vi altså er en kommune, hvor industrien trives, siger Jens Jakobsen.

Han er netop ved at gennemgå de bud, han har fået på opførelsen af byggeriet, og hvis alt går vel, regner han med, at der kan blive byggestart i begyndelsen af det nye år.

Vi bragte forleden en oversigt over nuværende og kommende byggerier i banebyen. Maskinmesterskolen skal være ved nummer 4. Arkivfoto: Morten Pedersen

5000 kvadratmeter

House of Industry bliver på lidt over 5000 kvadratmeter fordelt på i alt fem etager, og selvom der altså allerede er tegnet kontrakt med flere kommende lejere, er der stadig også tomme kvadratmeter til eventuelt andre interesserede, der lige står og mangler en plads i et midtjysk erhvervshus med industri som klart tema.

At industrien får en en meget klar plads i det store hus, vil fremtidens forbipasserende på Hærvejen tydeligt kunne se. Stueetagen i den nye bygning vil nemlig have store, åbne glaspartier, så man tydeligt vil kunne se, at derinde arbejder/lærer fremtidens faguddannede industriansatte.

- Det vil også medvirke til, at den del af banebyen vil være meget levende i dagtimerne, hvor en del af de omliggende boliger jo ikke vil vrimle med liv, så jeg er meget tilfreds med det arbejde, Skala Arkitekter har udført med House of Industry, siger Jens Jakobsen.

Prisen for det nye byggeri, der ventes færdigt i sommeren 2021, er ikke oplyst. Men, da man ikke kan bygge meget for under 10.000 kroner per kvadratmeter, er der næppe tvivl om, at vi taler om et byggeri til på et godt stykke af den pæne side af 50 millioner kroner - så godt og vel endda.

Annonce

Gensidig inspiration

For erhvervsdirektør Henrik Hansen er der rigtig god mening i, at man samler både den nye uddannelse, erhvervsrådet og Center for Industri i en og samme bygning.

- Idéen udsprang af, at vi skulle have bygget nyt til maskinmesterskolen, men jo mere vi tænkte over det, desto mere gav det mening, at vi samler både den nye uddannelse og de organisationer for industri og erhverv, vi har i kommunen, i samme bygning. Jeg tror på, at det kan blive rigtig godt, siger Henrik Hansen.

Også hos Center for Industri, der i øjeblikket er placeret i Bjerringbro, ser man frem til den fremtidige placering. Center for Industri er en udviklingsenhed, der blandt andet skal bidrage til etablering af flere nye industri- og produktions-virksomheder i Viborg Kommune.

- Vi glæder os til at blive en del af et endnu større erhvervs- og industrisamarbejde med både Mercantec, maskinmesterskolen og erhvervsrådet. Jeg er sikker på, at vi kan inspirere hinanden, siger direktør Henrik G. Larson.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg

Vild nyhed: Grøn omstilling, gratis fjernvarme og en fond på flere hundrede millioner: - Man skal godt nok have nej-hatten på, hvis man ikke jubler

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Viborg

Nemt overblik over Viborgs guidede ture

Annonce