x
Annonce
Viborg

Maskinmesteruddannelse melder klart skib

Uddannelses- og Forskningsministeriet anerkender, at der i det Midtjyske er behov for uddannede maskinmestre, så derfor får Aarhus Maskinmesterskole nu lov til at oprette en afdeling i Viborg. Arkivfoto: Kim Kim Haugaard.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop godkendt, at Aarhus Maskinmesterskole kan oprette en afdeling i Viborg.

Viborg: Brændstoftankene er fyldt. Det samme er proviantrummet.

Aarhus Maskinmesterskole er klar til at lægge fra kaj og sætte kursen mod nordvest, for senere at anduve Viborg.

Problemet er blot, at skolen mangler kajplads i byen.

For få dage siden nikkede Uddannelses- og Forskningsministeriet ja til maskinmesterskolens ønske om at oprette en afdeling i Viborg. Den slags godkendelser skal falde på plads, før en uddannelse kan oprettes.

- Det er godt, at vores godkendelse nu falder på plads. Det havde jeg ganske vist også ventet, men nu har vi fået det egentlige tilsagn om, at ministeriet synes om vores plan, og at det anerkender behovet for en maskinmesteruddannelse i Viborg, siger rektor på Aarhus Maskinmesterskole Anders Hanberg Sørensen og føjer til:

- Nu er vi klar, og sådan set venter vi bare på, at tingene i Viborg falder på plads.

Med "tingene" hentyder rektoren til, at Mercantec og Viborg Kommune også skal melde klart skib. Der skal findes en adresse til den nye skole - alt peger på Viborg Baneby - og der skal sikres et værkstedsforløb for de kommende maskinmesterstuderende, der ikke har en faglig uddannelse som ballast.

Aarhus Maskinmesterskole havde indtil før sommerferien ambitioner om, at den nye Viborg-uddannelse kunne begynde i sommeren 2019, men denne ambition måtte skolen droppe, fordi tiden blev for knap. Nu hedder starttidspunktet sommeren 2020.

- Og jeg tror helt bestemt også, at tingene falder på plads, så uddannelsen kan starte i 2020. Vi er også i tæt dialog med nogle, som vil bygge skolen, siger borgmester Ulrik Wilbek (V).

Skolen forventer omkring 30 elever til en begyndelse, men rektoren tror også, at der efter kort tid vil være cirka 100 studerende på en maskinmesterskole i Viborg.

Rektor Anders Hamberg Sørensen melder klart skib. I Aarhus er de klar til at lægge fra kaj.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vi passer på hinanden

Annonce