Annonce
Viborg

Maskinmesteruddannelse på vej til Viborg

Aarhus Maskinmesterskole er beliggende på Aarhus Havn i bygningen Navitas, der ses til venstre på billedet. Til højre ses koncernen Bestsellers hovedsæde.

Aarhus Maskinmesterskole vil oprette en afdeling i Viborg, hvor de studerende kan tage den fulde uddannelse. Falder alt i hak, kan de første studerende optages i 2019.

Viborg: På en egn med mange større produktionsvirksomheder, der i stigende grad efterspørger kvalificerede medarbejdere, giver det god mening at uddanne de unge i nærområdet.

Det er en af baggrundene for, at Aarhus Maskinmesterskole er langt henne med planer om at oprette en maskinmesteruddannelse i Viborg.

- Går alt, som vi forventer, kan vi optage de første studerende i sommeren 2019, siger rektor på Aarhus Maskinmesterskole Anders Hanberg Sørensen.

Maskinmesteruddannelsen er en meget bred og meget efterspurgt teknisk videregående uddannelse, der optager to grupper af studerende. Den ene gruppe optages med en faglig uddannelse i bagagen, mens den anden gruppe optages med en studentereksamen i hånden.

- I egnen omkring Viborg er der mange virksomheder, som beskæftiger maskinmestre. Ved at oprette en uddannelse i Viborg vil vi kunne sikre disse virksomheder den arbejdskraft, de har brug for, siger Anders Hanberg Sørensen.

Annonce
Maskinmesteruddannelsen er en teknisk videregående uddannelse, der blandt andet er kendetegnet ved, at det er meget nemt at få arbejde efter endt uddannelse.

Flere end 30

Aarhus-rektoren føler sig sikker på, at der på egnen vil være elevgrundlag, således at der kan oprettes en velfungerende skole.

- Vi satser på, at der i første omgang vil kunne oprettes et hold på cirka 30, men jeg mener faktisk, at dette tal hurtigt kan blive noget højere, siger Anders Hanberg Sørensen.

Han vil ikke sige præcist, hvor Viborg-afdelingen skal placeres.

- Hvis jeg nu siger, at en placering i Viborg Baneby kunne være en oplagt mulighed, hvad siger du så?

- Så siger jeg, at det vil jeg bestemt ikke afvise, svarer rektoren.

Den foreløbige dialog, maskinmesterskolen i Aarhus har haft med "Viborg", er forløbet mellem skolen, Viborg Kommune, Mercantec og Viborgegnens Erhvervsråd.

- Det er klart, at det er oplagt at arbejde sammen med Mercantec. Eksempelvis har Mercantec stor succes med EUX-uddannelsen, og elever fra denne er oplagte studerende på en maskinmesterskole, siger Anders Hanberg Sørensen.

Fremragende

Ikke overraskende er direktør Henrik Hansen, Viborgegnens Erhvervsråd, en glad mand.

- Falder alt på plads, og uddannelsen kommer til Viborg, vil det være fremragende. Det er lige det, som vores erhvervsliv har brug for. Jeg kunne ikke ønske mig en bedre uddannelse i vores områder, siger Henrik Hansen og føjer til:

- Vi har de gode tekniske uddannelser på Mercantec, og elever derfra vil så i Viborg få mulighed for at videreuddanne sig. Det vil betyde, at de ikke behøver at forlade området med den risiko, der så er for, at de ikke kommer tilbage.

Maskinmesterskolen i Aarhus uddanner cirka 250 om året, og de nyuddannede har ikke svært ved at finde job.

- Forleden overrakte jeg 133 eksamensbeviser, og rigtig mange af de nyuddannede havde allerede job, inden de var færdige med deres eksamen. Arbejdsløsheden er nærmest nul, og lønningerne er gode, siger Anders Hanberg Sørensen, rektor på Aarhus Maskinmesterskole.

Der uddannes maskinmestre seks steder i landet. Skolen i Aarhus er den største med cirka 1000 studerende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce