Annonce
Alarm 112

Massiv udrykning til gårdbrand fredag: Gårdejer sigtet for brud på loven

En stor brand fredag betød, at brandfolk fra både Viborg, Møldrup og Ørum måtte rykke ud. Foto: Midtjysk Brand & Redning
Annonce

Tjele: Fredag klokken 14.18 måtte hele ti brandbiler og 24 brandmænd sætte kursen mod Aalborgvej mellem Løvel og Bjerregrav.

Årsagen skulle findes i en stor gårdbrand, hvor der var ild i to ud af tre længer i en staldbygning.

- Det er formodentligt et glemt sankthans bål, som ikke har været helt dødt. Gårdejeren har så rodet i det og det har givet nogle gnister, som fik fat i staldbygningen, siger indsatsleder Jesper Hesselberg.

Gårdejeren fik godt nok slukket det i første omgang, men desværre havde gnisterne også fået fat i noget halm på loftet, som altså ikke blev opdaget, før tagpladerne begyndte at sprænge.

Slukningen af branden endte med at tage mange timer, og der gik faktisk næsten to timer, før brandvæsenet havde kontrol over situationen.

Brandfolkene brugte lang tid på at slukke ilden. Foto: Midtjysk Brand & Redning

Men brandfolkene formåede trods alt at redde stuehuset og maskinhuset, som lå tæt op af stalden, samt gårdejerens minkfarm, som også lå tæt på.

Klokken 23.15 kunne brandfolkene igen forlade området.

Mandag morgen oplyser lokalpolitiet i Viborg, at gårdens ejer, en 62-årig mand, på grund af branden er blevet sigtet for brud på beredskabsloven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce